Food

Wie zijn de twee winnaars van de eerste Veuve Clicquot Bold Woman Award in België?

Voor de eerste keer organiseerde Veuve Clicquot in België zijn historische wedstrijd Bold Woman Award om vrouwelijk ondernemerschap te promoten. Hier zijn de twee door de jury gekozen winnaars, voor elke categorie.
Reading time 4 minutes

Hôtel de Mérode in het hart van het Poelaertplein in Brussel, donderdag 14 oktober 2021. In dit luxueuze historische gebouw in Brussel vond de allereerste uitreiking van de Bold Woman Awards 2021 in België plaats. Al bijna 20 jaar beloont het Franse champagnehuis Veuve Clicquot vrouwen die een bedrijf hebben opgebouwd, overgenomen of ontwikkeld. Sinds de oprichting van de Bold Woman Award zijn 350 vrouwen in 27 landen geëerd.

Voor deze eerste Belgische editie reikte Veuve Clicquot de Bold Woman Award Belgium 2021 uit aan Muriel Bernard, oprichtster van eFarmz en de Bold Future Award Belgium 2021 aan Pauline Van Ostaeyen, oprichtster van Dockflow. Het eerste geldt voor bedrijven die meer dan drie jaar bestaan, terwijl het tweede geldt voor vrouwelijke ondernemers die minder dan drie jaar geleden zijn gestart. "Gedragen door de resoluut optimistische en toekomstgerichte visie van het Huis, willen wij generaties vrouwen blijven inspireren om steeds meer durf te tonen," benadrukt Jean-Marc Gallot, President van het Huis Veuve Clicquot. "Wij hebben vooral bewondering voor de profielen van onze finalisten, vrouwen die visionair zijn, lef hebben, de lijnen van de maatschappij verleggen en inspireren door hun reis. Vrouwen die zich zullen aansluiten bij onze gemeenschap van 350 vrouwen over de hele wereld die sinds hun oprichting al door deze Awards zijn geëerd. In België vinden vrouwen dat ze zich meer als mannen moeten gedragen om te slagen als ondernemer (45% van alle vrouwen is het daarmee eens, volgens een enquête die werd uitgevoerd door Veuve Clicquot). Ook de toegang tot financiering voor hun bedrijf lijkt als vrouw moeilijker te zijn (bijna de helft van de vrouwen en slechts een derde van de mannen denkt dat). Belgische vrouwelijke ondernemers geloven ook dat het hebben van een rolmodel, iemand om zich mee te identificeren, van cruciaal belang is voor het ondernemerschap. Onder de jury die gekozen werd om Muriel Bernard en Pauline Van Ostaeyen te belonen, bevinden zich verschillende bekende Belgische namen zoals Béa Ercolini, CEO & stichter Beabee Business Club, Pierre Gurdjian, voorzitter van de Raad van Bestuur van de ULB, Pierre Hernant, CEO Finance & Invest Brussels, Carole Lamarque, CEO & stichtend vennoot DUVAL UNION innovatieve marketing, Michèle Sioen, CEO Sioen Industries, Martine van den Poel, Executive Leadership Coach en tenslotte Chloé Stefani, General Manager Moët Hennessy Belux.

Muriel Bernard, oprichter van eFarmz, winnaar van de Bold Woman Award

Muriel Bernard is een Management Ingenieur. Na 12 jaar in Sales & Marketing bij multinationals (Gillette, Levi Strauss en Orange), nam het verlangen om verder te gaan de overhand en in 2013 lanceerde ze het eFarmz project met de overtuiging dat het mogelijk is om anders te eten maar ook om ondernemend te zijn. eFarmz is een e-commerce platform dat de toegang tot duurzaam voedsel vergemakkelijkt door het aanbieden van boxed lunches en een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde biologische producten van Belgische producenten.

1634561578130226 bold woman award muriel bernard efarmz
Muriel Bernard © Veuve Clicquot

Pauline van Ostaeyen is medeoprichter van Dockflow, een toepassing in maritieme logistiek. Dit logistieke activeringsplatform maakt de container zichtbaar en informeert automatisch over de status van je lading tijdens de hele reis: van vertragingen en temperatuurschommelingen onderweg tot verlies of beschadiging van de lading. Dockflow helpt logistieke teams om hun werk eenvoudiger te maken, zodat ze zich kunnen concentreren op nuttige taken, aangenamer werk en een betere dienstverlening. Naast een achtergrond in business en marketing heeft Pauline ook praktische ervaring in digitale transformatie, user-centred design en logistieke transmissie.

1634561622314257 bold future award pauline van ostaeyen dockflow
Pauline Van Ostaeyen © Veuve Clicquot

Muriel Bernard, Pauline Van Ostaeyen en Marc Lemaire (als het zijn wens is om met zijn prijs vrouwen in de schijnwerpers te zetten, het bedrijf kon het niet laten een man te belonen "die door zijn concrete daden bijdraagt tot een betere vertegenwoordiging en aandacht voor de vrouw in de maatschappij" - wij wachten dus op de uitreiking van een prijs aan alle vrouwen die meewerken aan het succes van de mannen van het bedrijf) en zich zo aansluiten bij de Bold by Veuve Clicquot gemeenschap en de kring van meer dan 350 gedurfde persoonlijkheden, vrouwen en mannen, rolmodellen van vandaag en morgen, die al sinds 1972 met deze prijzen zijn beloond.

Tags

champagne

Lees ook

Aanbevolen voor jou