Travel

Opladen op een droomplek... 8 luxeresorts om yoga en retraite te doen

Omdat zen worden op een dromerige plek toch beter lukt dan thuis, tippen we je 8 luxueuze resorts in Europa met de beste yoga-, pilates- en retraite mogelijkheden.
Reading time 6 minutes
© Sani Resort

Nana Princess

Bij Nana Princess op het paradijselijke Kreta kun je niet alleen tot rust komen met de 1400 m2 tellende spa, maar is er ook een Royal Fitness Club met een breed scala aan yoga- en pilatesmogelijkheden Deskundige trainers zijn beschikbaar om je te helpen met uw trainingsprogramma en om hulp en begeleiding te bieden in een ruimte die is ontworpen voor optimale resultaten. Er is een ruime collectie pilates- en yogamateriaal voor perfecte poses, plus een Bonpilates reformer bank voor extra prestaties. De nieuwste reeks ergonomisch ontworpen Ziva-gewichten is aanwezig om ieders workout extra uit te dagen. L'Officiel vloog vier uurtjes om het resort aan de levende lijve te ontdekken, omringd door natuurschoon en paradijselijke stranden, en kan de lovende reacties alleen maar beamen.

nanaprincess.gr

Ecorkhotel Évora

The Renewal is een luxe retreat die doorgaatvan 7 tot 13 oktober (nieuwe datum!) in Alentejo, Portugal in het unieke Ecorkhotel Évora resort. Je kunt je ontspannen en terug helemaal opladen in een wondermooie omgeving met dagelijkse yoga, wellness workouts, meditatie, gezonde voeding en verschillende activiteiten om de prachtige regio te ontdekken en te beleven onder de begeleiding van experten. Zowel yoga fanaten als wie nieuwsgierig is om yoga te ontdekken, kunnen zich herbronnen en herconnecteren tijdens de luxe retreat. De focus van de retreat ligt op self care, ecologisch bewustzijn en de verbondenheid met de gelijkgestemde en inspirerende groep, samengebracht door The Renewal.

corcyoga.com

Hillside Beach Club

Iedereen weet dat de sleutel voor een gezonde geest een gezond lichaam is, en nergens kan dit beter dan bij Hillside Beach Club. Om het relaxte gevoel van een vakantie zo lang mogelijk vast te houden, biedt het het team van Hillside Beach Club (in Turkije) massages of gelaatsbehandelingen aan in Sanda Spa, buitenactiviteiten, van volleybal, yoga, hiking tot watersport. Dan is er ook nog de exclusieve Feel Good Week bij Hillside: dit omvat een week lang yoga, eten en ademen. Tijdens deze week worden elke dag meerdere yogasessies georganiseerd op zorgvuldig geselecteerde plekken, zoals op Silent Beach en aan boord van een zeiljacht dat uitvaart bij zonsondergang. Deze unieke ervaringen creëren rust en stilte en zorgen dat je je herboren voelt in lichaam en geest.

hillsidebeachclub.com

Ikos Resorts

Bij Ikos Resorts op Chalkidiki, Corfu, Kos of Marbella vind je hun kenmerkende spabehandelingen van ervaren therapeuten die producten met essentiële oliën en sporenmineralen gebruiken. Met personal training, yoga en nog veel meer welzijnsactiviteiten keer je verfrist terug naar huis en zie je er op je best uit. En de dagelijkse yogasessies? Die vind je op bijzondere locaties zoals het strand.

ikosresorts.com

Sani Resort

Gym, yoga en een aanrader: paddle board yoga! Paddle board yoga is een leuke vorm van lichaamsbeweging, uitstekend voor de core, rug en armen terwijl je dobbert op het kalme ondiepe water van Ammos strand. De oefeningen vinden plaats op een bewegende plank, waardoor je spieren aanspreekt die je normaal niet zou aanspreken. En zelfs als je valt, is het een snelle manier om af te koelen. Voor wie op zoek is naar een aangepaste upgrade van hun gebruikelijke fitnessregime, zijn er op verzoek bij Sani resort ook persoonlijke trainingsprogramma's beschikbaar.

sani-resort.com

Abama Luxury Residences en Resort

Voor de eerste Abama Wellness Week van Abama Luxery Residences in Spanje afgelopen februari vond er een verscheidenheid aan activiteiten plaats, ontworpen om lichaam en geest in balans te brengen voor hun bewoners en gasten. Sporten, yoga, je lichaam herstellen met voedingsstoffen en ontspannende massage met natuurlijke therapieën... De eerste editie (met yoga professional Xuan Lan!) was een succes, en dat zullen ze dan ook voortzetten bij de tweede Abama Wellness Week van 28 juni tot 4 juli. Dit keer met Cesc Escolá, wat in teken zal staan van de integrale gezondheid van lichaam en geest in het exclusieve 5-sterren hotel Las Terrazas de Abama binnen het luxe resort Abama Resort Tenerife. Bij deze editie ligt de nadruk op fitness!

abamahotelresort.com

Quinta do Lago

State-of-the-art sportcentrum The Campus van Quinta do Lago in Almancil, Portugal, organiseert regelmatig een speciale week om helemaal tot rust te komen. Maar ook vind je er fitness en wellness groepslessen in een ondersteunde omgeving, met onder meer restorative yoga en pilates. Sluit je sessie af bij een van de wellness diensten om je te verlichten in herstel en blessures te voorkomen. Een sportmassage na de training zal diepe weefselspieren stimuleren om spanning te verminderen en mobiliteit te vergroten, of maak een afspraak met hun therapeut voor fysiotherapeutische behandelingstechnieken om fysiek herstel te bevorderen.

quintadolago.com

Club Med La Rosière

Het is bijna zover, maar op 19 juni opent Club Med officieel de deuren van La Rosière, een gloednieuw Resort in de bergen. En precies op die plek vindt voor het tweede jaar op rij van 3 t/m 10 juli de Amazing Week exclusief voor België plaats. Club Med heeft voor de themaweek de krachten gebundeld met Dôme, expert in gezondheid en welzijn in Sint-Genesius-Rode. Isabelle Manneback en acht experts strijken neer op het resort voor een themaweek Gezondheid & Wellness. Elke dag is er een specifiek programma om zowel lichamelijk als emotioneel tot rust te komen en los te laten. Denk aan leren ademhalen om stress en emoties onder controle te krijgen, een correcte houding leren aannemen, en energie hervinden...

clubmed.be

Tags

yoga
retraite
resorts

Lees ook

Aanbevolen voor jou