Mode

Gaat Louis Vuitton films maken?

Wat als mode een film was, en kledij de hoofdrol speelt? Bekijk hier de geniale campagne van Nicolas Ghesquières voor de pre-fall 2020 collectie van Louis Vuitton.
Reading time 1 minutes

Namens Louis Vuitton: excuses voor de spoiler. Het Franse huis blijft bij zijn leest en maakt (voorlopig) enkel kledij en géén films. Het is namelijk de Prefall 2020 campagne die ons even op het verkeerde been zet. Louis Vuitton onthult zijn Prefall 2020 collectie met 23 internationale talenten uit verschillende universums: van ambassadeurs Alicia Vikander, Jennifer Connally, Sophie Turner tot Emma Roberts, Chloé Grace Moretz, Robyn, Woodkid en Jaden Smith.

Voor deze geniale campagne haalde Nicolas Ghesquière, artistiek directeur van de damescollecties, inspiratie uit covers van boeken en posters van retro-films, waarbij elke muze de held of heldin van een eigen fictieve wereld wordt. De collectie waarbij tijdperken samensmelten, stilistische rebellie en savoir-faire hand-in-hand gaan, komt tot leven als een boek met hoofdstukken die bestaan uit romantische monologen, met elk een eigen avonturier. Louis Vuitton ging zelfs nog een stapje verder in culturele referenties en versiert een van de T-shirts met de originele cover van de cultroman van William Peter Blattyuit 1971,The Exorcist.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou