Mode

Dit zijn de meest over-the-top looks van Paris Haute Couture herfst-winter 2020-2021

De nieuwe digitale Fashion Week is er, en ontwerpers zetten hun beste beentje voor om ons de mode van de toekomst te laten zien. Dit moet je onthouden van Paris Fashion Week Haute Couture 2020-2021.
Reading time 6 minutes

Deze Haute Couture Fashion Week was dit jaar anders. Mode-editors en gebruikelijke showbezoekers hebben lang gewacht op de online-presentaties. De week is meestal gevuld met drama, megawatt-beroemdheden en over-the-top producties van modeshows, maar in het tijdperk van Covid-19 is het traditionele persoonlijke showformaat beslist onhaalbaar. Maar dat weerhoudt couture-ontwerpers er niet van om hun collecties op nieuwe, innovatieve manieren te laten zien om de huidige tegenslag het hoofd te bieden als een nieuwe creatieve uitdaging.

Terwijl het coronavirus de Fashion Week zoals we die kennen cancelde, konden ontwerpers hun collecties op nieuwe manieren benaderen. En zonder regels, voorschriften of verwachtingen te volgen, probeerden de couturehuizen voor te stellen hoe mode in het toekomstige digitale tijdperk eruit zal zien. Nieuwe oplossingen voor modeshows varieerden van geanimeerde avatars, tot miniatuursets, tot social distance cruisebootpresentaties. En hoewel online lookbooks niet helemaal te vergelijken zijn met Parijse landingsbanen en volledig uitgebouwde tuin- en bosdecoraties, presenteerde deze Haute Couture Fashion Week aantoonbaar waar showbezoekers al geruime tijd om vroegen: iets nieuws. Hoewel we nog steeds de gebruikelijke electricity missen die wordt opgewekt door de haute couture-shows, zijn hier de beste looks van dit seizoen uit de nieuwe onconventionele presentaties.

Alexandre Vauthier

1594282379283546 00023 alexandre vauthier couture fall 20

Tijdens de post-quarantaineperiode in Parijs produceerde Alexandre Vauthier snel deze collectie en liet het vastleggen door een modedroomteam van Karim Sadli, Inez en Vinoodh en videograaf Albert Moya. Dit stuk met roze tinten en veren is een redactionele droom die uitkomt. Het mouwdetail dat aan de rok is bevestigd, brengt de jurk tot leven en zal zeker de meest interessante vormen creëren, of deze nu persoonlijk wordt vastgelegd of via de nieuw gepopulariseerde FaceTime-fotoshoots.

Alexis Mabille

1594282379528724 00009 alexis mabille couture fall 20

Alexis Mabille heeft in de loop van de quarantaineperiode in Parijs in totaal 26 gedurfd en gedetailleerde looks gemaakt. De oplossing van het team voor weefseltekorten? Hun eigen gebruiken. Het huis, afkomstig van materialen in hun eigen studio, presenteerde kledingstukken vol borduurwerk, ingelegd kant en met juwelen in getinte kleuren. Terwijl Mabille suggereert dat zijn klanten altijd een gelegenheid zullen vinden om couture te dragen, straalt de ballonmouw op deze jurk een (misschien digitale?) rode loper-energie uit die we hopen te zien tijdens een prijzenseizoen in de niet zo verre toekomst.

Balmain

1594282379838423 00004 balmain couture fall 20

Balmain heeft dit coutureseizoen de grenzen verlegd en is tot nu toe de enige ontwerper die een poging heeft gedaan om een groep bijeen te brengen om een collectie live te laten zien. Deze look, die de energie en beweging van de bootmodellen vastlegde om de collectie rond Parijs te presenteren, belichaamde een nieuwe hoop toen de zon van elke ruche straalde, en de handschoenen van opera-lengte behoorden tot enkele van onze favoriete trends waar we naar uitkijken het aankomende herfstseizoen.

Chanel

1594282380089841 00026 chanel couture fall 20 credit mikael jansson

Supermodel Adut Akech maakte gebruik van dramatische fotografie en belichting en was nogal de ster van Chanel's digitale couturepresentatie. Met 30 looks vol met juwelen ingelegde jurken, tiara's en punk hair-do's, was deze filmische, romantische jurk een van onze favoriete looks. Waardig om te verschijnen in een film uit een periode of een moment op de carpet met een Met Gala-thema. We willen graag meer van deze jurk zien bij enkele van onze favoriete celebs.

Dior

1594282380323928 00027 dior couture fall 2020 credit brigitte niedermair

Wat is er schattiger of efficiënter dan de miniatuurset waarop Dior dit seizoen hun haute couture-collectie tentoonstelde? Door de essentie van het New Look-tijdperk bij Dior te channelen met de klassiek nauwsluitende taille en volledige rok, sloeg deze look een balans aan tussen de klassieke Dior waar we van houden, gecombineerd met de inspirerende en vooruitstrevende moderne couturiers die deze kleine kledingstukken tot leven lieten komen.

Giambattista Valli

1594282380586117 00008 giambattista valli couture fall 20

De met tulpen gevulde collectie van Giambattista Valli, gemodelleerd door Joan Smalls, was in staat om onze honger naar het drama waar we naar hunkeren in een coutureseizoen, te stillen. Hoewel de gelaagde kleurrijke jurken geen primeur waren voor het couturehuis, zorgden de felle kleur, het volume en de creatieve hoofdbedekking in deze jurk voor een gezonde dosis escapisme via onze computerschermen die we hard nodig hadden.

Ralph en Russo

1594282380844667 00020 ralph and russo couture fall 20 avatar

Ralph en Russo hebben zich ingespannen om de toekomst van de mode aan te boren met behulp van model en digitale avatar Hauli om hun couturecollectie dit seizoen te presenteren. Ralph en Russo omarmen alle voordelen van animatie en illustreren de perfecte met bloemen versierde jurk, compleet met volumineuze schouders op Hauli.

Ronald van der Kemp

1594282381150479 00015 rdvk couture fall 20 credit marijke aerden

Deze vurige look van Ronald van der Kemp is zowel etherisch, als perfect bohemien, maar toch perfect geschikt voor een couture-podium. In een poging om zinvolle en gender-vloeiende looks te produceren, haalde Van der Kemp zijn materialen ook uit stof van voorgaande seizoenen.

Schiaparelli

1594282381434816 00003 schiaparelli fall 2020 couture

Het enige merk dat hun collectie via schetsen presenteerde, vond Schiaparelli nog steeds een manier om leven en hun unieke visie naar het couture-stadium te brengen. Designer Daniel Roseberry heeft de gave om vrij letterlijk te zijn en toch smaakvol te zijn, en maakt van deze dramatisch verzamelde stof een perfect luchtige combinatie met de Shar-pei van het model.

Viktor en Rolf

1594282381721060 00005 viktor rolf couture fall 20 credit casper kofi

Nog steeds hoog op hun indrukwekkende (en virale) couturecollecties van de afgelopen jaren, weigerden Viktor en Rolf hun grillige en fantasierijke ontwerpen te compromitteren te midden van een pandemie. Ze hebben ons zelfs gerustgesteld dat het optimisme en de transcendentie die in hun kleding wordt uitgeoefend nu meer dan ooit nodig is. Hoewel het moeilijk was om een favoriet te kiezen, stal deze oversized, met strik versierde jas ons hart en plaagde een niveau van praktische bruikbaarheid - iedereen heeft immers een jas nodig.

Lees ook

Aanbevolen voor jou