Fashion Week

Viktor & Rolf Haute Couture herfst-winter 2020-2021: een boodschap van hoop

Viktor & Rolf Haute Couture Fall Winter 2020-21 presenteert drie garderobes voor drie moods in dit tijdperk van verandering.
Reading time 2 minutes

Change is de titel van de Haute Couture Fall Winter 2020-21-collectie, gepresenteerd door Viktor & Rolf in een traditionele, maar digitale vorm, verteld door zanger Mika. Verandering vertegenwoordigt het draaipunt van het historische moment waarin we leven, daarom heeft het Nederlandse duo Viktor & Rolf drie garderobes samengesteld voor drie verschillende moods. Elk van de drie heeft een specifieke outfit: een négligé, een badjas en een jas.

De eerste garderobe vertegenwoordigt een sombere stemming. Het opent met een nachtblauwe zijden kamerjas, met applicaties in de vorm van met regen beladen wolken. De tweede look is echter een majestueuze badjas met riem. Een jas met een donkere lucht, versierd met grote steken in kunstleer of sprankelend.

/

In de tweede garderobe vinden we de contrasterende emoties die ieder van ons tegenwoordig ervaart. De hele garderobe is in roze tinten. De négligé is geborduurd met emoji's die verschillende stemmingen vertegenwoordigen. Aansluitend een snoeproze kamerjas met grote volumes, versierd met grote strikken op de mouw. Om de garderobe compleet te maken is er een roze jas, met de rechtermouw met een overdreven volume, bedekt met cilindrische glitterapplicaties.

/

De derde groep kleding brengt liefde in de collectie: verdriet en frustratie worden op afstand gehouden door drie romantische looks, besprenkeld met hartjes. De witte zijden kamerjas met rood en zwart geborduurde applicaties brengt een golf van sereniteit. In plaats daarvan omhult de kamerjas, in gewatteerde stof, het lichaam volledig en geeft een gevoel van veiligheid. De uiteindelijke look van de hele modeshow is een rel van liefde: een witte jas omringd door sprankelende harten. De laatste boodschap van Viktor & Rolf is dat we het allemaal verdienen om bemind te worden, ongeacht leeftijd, kleur, geslacht, ras, religie of seksualiteit.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou