Food

Zo maak je Gigi's lievelingsgerecht, mac' and cheese

Op Instagram deelde Gigi Hadid het recept van haar lievelingsgerecht: mac’ and cheese. Typisch Amerikaans, deze versie van macaroni met een gratin van kaas. Zo maak je een mac’ and cheese op z’n Amerikaans.
Reading time 2 minutes

Ook de sterren zijn op zoek naar nieuwe manieren om de verveling te verslaan…koken lijkt voor velen de oplossing. Ook voor Gigi Hadid. Thuis in Californië, waar ze momenteel bij haar familie verblijft, haalt ze haar beste kookkunsten boven om typische Zuid-Amerikaanse gerechten op tafel te toveren, zoals taco's. Goed nieuws: ze houdt haar recepten niet geheim! Op Instagram deelde de jongste van de Hadid zusjes met haar 53 miljoen volgers hoe je haar befaamde mac and cheese maakt. Inclusief een demonstratie op Instagram stories, waar ze stap voor stap Amerika’s populairste gerecht klaarmaakt. Zo maak je Gigi’s macaroni met kaas.

Ingrediënten:

Macaroni
1 ei
1 eetlepel bloem
2 kommen melk
½ harde boter
Cheddar
Gouda
Zout
Peper
Paprika
Cayennepeper

Bereiding:

Kook de macaroni in kokend water en laat staan.

Zo maak je de saus:

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem langzaam toe. Roer enkele minuten terwijl het op een laag vuurtje staat. Voeg de melk toe. Blijf 5 tot 10 minuten kloppen totdat de saus dik wordt. Zet op een lager vuurtje. Breek het ei en voeg een klein kopje van de saus toe, terwijl je klopt. Giet geleidelijk om te voorkomen dat het ei stolt. Voeg het mengsel met ei toe aan de resterende saus in de pan. Voeg de cheddar en gouda toe terwijl je roert, zodat de kazen beginnen te smelten.  Breng op smaak met zout, peper, paprika en cayennepeper naar wens. Voeg de voorgekookte macaroni toe. Voeg melk toe als de saus te dik is.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou