Art & Culture

Oscars 2021 zijn uitgesteld wegens de pandemie

Op 28 februari 2021 zou de 93e Academy Awards in Los Angeles worden gehouden. Maar door de uitbraak van Covid-19 is er een nieuwe datum gekozen.
Reading time 2 minutes

De gezondheidscrisis heeft tot sluiting van de bioscopen geleid waardoor het productieschema van Hollywood is verstoord. Oorspronkelijk stond de 93e Academy Awards ceremonie gepland op 28 februari 2021, maar is nu twee maanden verplaatst. Op 15 juni werd de nieuwe datum door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) bekendgemaakt: op 25 april 2021 zullen nu de prestigieuze prijzen worden uitgereikt.

De Academie heeft de releaseperiode voor Oscarfilms die in aanmerking komen verlengd van 31 december 2020 tot 28 februari 2021. Het hoopt om "filmmakers de flexibiliteit te geven om hun films te maken, zonder dat ze hier de dupe van zijn", aldus de Academie in een verklaring. Het gaat ook in op de zorgen van veel filmprofessionals die denken dat er in 2020 te weinig films zullen worden uitgebracht om een degelijke selectie mogelijk te maken. Over het al dan niet aanwezig zijn van het gebruikelijke sterrenpubliek dat de ceremonie bijwoont, is nog niets besloten. "We zijn dit jaar op onbekend terrein en we zullen met onze Academy-partners blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat de show van volgend jaar veilig is", aldus Karey Burke, voorzitter van ABC, die de Hollywood-show uitzendt.

De Oscars zijn al eerder in het verleden uitgesteld, zoals in 1938 na overstromingen in Los Angeles, na de moord op Martin Luther King in 1968 en de moordaanslag op president Reagan in 1981. Maar nooit is de ceremonie meer dan een week uitgesteld. De opening van het Oscar Museum in Los Angeles dat gepland stond op 14 december, is ook uitgesteld tot na de ceremonie en zal op 30 april 2021 zijn deuren openen.

Lees ook

Aanbevolen voor jou