Art & Culture

Breaking: Oscars veranderen de regels voor de Awards in 2021

De academie heeft enkele wijzigingen aangekondigd naar aanleiding van de gezondheidscrisis die ook de entertainmentindustrie zwaar aantast.
Reading time 2 minutes

Terwijl de COVID-19-crisis de entertainmentindustrie blijft schaden, grijpt een van Hollywood's voornaamste organisaties in. De volgende editie van de Oscars, die in 2021, zal er anders uitzien. Om een Oscar te kunnen winnen, zullen andere regels gelden. Dit is wat we tot nu toe weten:

 

 

Films hoeven niet in de bioscoop te worden vertoond.

Een vereiste om voor een Oscar genomineerd te kunnen zijn, is dat films in de bioscoop moeten verschijnen. Meer bepaald moeten films verschijnen in een commerciële bioscoop in Los Angeles County gedurende minimum zeven opeenvolgende dagen, minstens driemaal per dag, volgens de website van de Oscar Academie.

Voor de 93ste editie van de Oscars maken ze waarschijnlijk een uitzondering voor films die eerder een release in de bioscoop hadden gepland, maar die noodzakelijkerwijze op een commerciële streamingdienst vertoond worden. Dit door de sluiting van de bioscopen naar aanleiding van de coronacrisis. 

 

 

Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de verschillende categorieën in geluidsmontage. De categorieën Sound Mixing en Sound Editing worden geplaatst onder één categorie.

De categorie International Feature Film zorgt voor opschudding: de Academie-juryleden kunnen nu al stemmen in de voorrondes van deze categorie. Films die willen meedingen in deze categorie moeten voldoen aan een "minimum views" om te kunnen deelnemen.

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou