Mode

Welke Parisienne is het nieuwe gezicht van Chanel?

Voor de lente-zomer 2020 kiest Virginie Viard, creatief directeur van Chanel, de Parisienne van de Parisiennes voor één van hun meest iconische campagnes.
Reading time 1 minutes

Ergens tussen de Eiffeltoren en de Notre-Dame, ligt het heilighdom van Maison Chanel in 31 rue Cambon. Onlosmakelijk verbonden met de stad Parijs, blijft Chanel de Franse hoofdstad verrassen met haar mode en haar knowhow. En die stad van de lichtjes, een eeuwige bron van inspiratie inclusief haar stijlvolle Parisiennes, die facetten staan centraal in de pre-collectie lente-zomer 2020 van Virginie Viard. De creative director van het iconische huis vindt de frisheid van de vrijzinnige en onconventionele vrouw opnieuw uit, de vrouw op wie de Franse hoofdstad zo trots is. De hoofdingrediënten van de collectie? Tweed, leer en tijdloos denim, die een herinterpretatie krijgt als een Jamie Reid- collage. Een sterke collectie vol karakter, met een vleugje verademing door middel van zachte poplin.

/

De ambassadrice van het huis, Caroline de Maigret, kan als geen ander dit eerbetoon aan Chanel belichamen. Als prominente muze voor de Franse New Wave films, beïnvloed door het werk van Serge Gainsbourg en Françoise Hardy, ademt ze en inspireert ze de Stad van het Licht op haar eigen, unieke manier. Een icoon als gezicht voor een legendarisch huis, zo ver hoef je het niet te zoeken in Parijs.

Caroline de Maigret Embodies The Essence of Parisian Chic voor CHANEL - L'OFFICIEL

Vanaf 20 januari vind je de pre-collectie lente-zomer 2020 in de Chanel boetieks.

Lees ook

Aanbevolen voor jou