Mode

Vans x MoMA : de meest arty sneaker collab van het najaar

De iconische sneaker Vans gaat in zee met het New Yorkse MoMA voor een collectie sneakers en kledij. Een Dali of een Monet? Die draag je binnenkort aan je voeten, want Vans pikt de grootste kunstenaars van de voorbije eeuw eruit voor een herinterpretatie van hun werken op een sneaker, t-shirt of hoodie. Mode- en kunstliefhebbers: herenig u!
Reading time 3 minutes
© Vans

Salvador Dalí, Vasily Kandinsky of Claude Monet... Voor het najaar van 2020 werkt het iconische sneakermerk Vans samen met het gerenommeerde Museum of Modern Art in New York om een collectie sneakers te creëren die kunstliefhebbers in zwijm doet vallen. Op het menu: een selectie van sneakers bedrukt met kunst van de meest beroemde kunstenaars die te vinden zijn in het MoMA, aangevuld met een selectie truien, t-shirts, joggers en accessoires.

Robin Sayetta, adjunct-directeur van Licensing en Partnerships bij MoMA, deelt met trots:

"MoMA is verheugd met de samenwerking met Vans, een merk die zich al langer onderscheidt als voorstander van artistieke expressie. We werken samen met merken om zoveel mogelijk mensen in contact te te brengen met moderne kunst. En dankzij het internationale netwerk van Vans bereiken we nu kunstliefhebbers over de hele wereld.
1600699411229023 momavans
© Vans x MoMA Collection

De lancering van deze speciale editie is voor dit najaar gepland en is een co-creatie van Vans en MoMa. De allereerste drop van de collab gaat op 30 september wereldwijd over de toonbanken, terwijl de tweede drop gepland staat voor november. Een tip van de sluier: de werken van kunstenaars Salvador Dalí, Vasily Kandinsky en Claude Monet krijgen een hippe herinterpretatie van het sneakermerk.

1600698868678548 dali
Salvador Dalí

Dè kunstenaar van het onderbewustzijn, de dromen en de verbeelding. Salvador Dalí staat bekend om zijn surrealistische werken waarin dromen en realiteit met elkaar verweven zijn. Voor deze collab is een van zijn bekendste schilderijen The Persistence of Memory (1931) geïntegreerd in de Vans Old Skool Twist. De stempel van Dali is te vinden op de zijkant van de schoen, die speciaal voor de gelegenheid zijn herontworpen. 

1600698947774948 kadinsky
Vasily Kandinsky

Vasilij Kadinskij wordt wel eens de pionier van abstracte kunst genoemd met zijn kunstwerken waarvan de kracht in kleuren en vormen ligt en zo inspeelt op emoties. Voor deze collab draagt Vans zijn iconische Slip On op aan hem, met artwork geïnspireerd op zijn meesterwerk Orange (1923), een werk dat Kadinskij maakte toen hij les gaf aan de Duitse Bauhaus-school voor kunst en design. Het ontwerp van Slip On weerspiegelt perfect Kadinsky's voortdurende zoektocht naar abstracte vormen en tekens, die ook te vinden zijn op enkele t-shirts, truien en petten.

1600699023857586 monet
Claude Monet

Claude Monet wordt als de drijvende kracht achter de impressionistische beweging gelabeld en staat bekend om zijn dromerige Franse landschappen. Een van zijn hoogtepunten van zijn eindeloze observaties van de natuur is zijn late werk Les Nymphéas (1914-1926). Het werk is ook de huidige inspiratie voor deze collab om de Authentic Vans kleur te geven, evenals een selectie petten, hoodies en rugzakken.

De eerste drop van deze collab is vanaf 30 september beschikbaar op de website vans.be, in de Vans shops, de MoMA Design Store, de store.moma.org, alsook in een selectie van verkooppunten van Vans producten.

Lees ook

Aanbevolen voor jou