Art & Culture

Smile Safari: het instagrammable museum vestigt zich in Brussel

In oktober 2019 opende een pop-up van het Smile Safari museum; een plek met ruimtes die speciaal ontworpen zijn om Instagram-plaatjes te trekken. Wegens succes is het museum nu definitief gevestigd in het hart van Brussel.
Reading time 2 minutes

Grotendeels geïnspireerd door het IJsmuseum, waarvan er de laatste jaren in verschillende Amerikaanse steden pop-ups zijn geopend, en waar vaak een rendez-vous wordt georganiseerd voor sterren als Kim Kardashian en Katy Perry, opende Smile Safari zijn deuren op 2 oktober 2019 in Tour & Taxis in hartje Brussel. Het idee? Een route langs langs gekleurde kamers, optische illusies, roze palmbomen, regenbogen en zoveel meer. Speels en modern als het museum is, won Smile Safari het publiek voor zich het afgelopen jaar. Nu keert het definitief terug naar het centrum van Brussel.

1591702043394200 anspach indoorhr1591702043413239 anspach shopping nighthr

Het permanente Smile Safari museum zal heropenen in het Anspach winkelcentrum gelegen aan de Place de la Monnaie bij de Rue Neuve. Anders dan de vorige editie hebben de makers verschillende decors ontwikkeld die in het bijzonder voldoen aan het succes van de TikTok-applicatie. "Alle decors zullen flitsend zijn, maar sommige zullen perfect zijn voor video's. Inderdaad, we willen meer inzetten op TikTok, want deze app explodeert letterlijk, en niet alleen bij kinderen. Ik denk bijvoorbeeld aan de beroemde 'balscène' in The Matrix. Bezoekers kunnen voor een kleurrijk scherm springen en zichzelf van alle kanten filmen. Maar er zullen ook ballenbakken en schommels zijn. Het wordt weer leuk", aldus de organisators.

Wat betreft de coronavirus-maatregelen is niets over het hoofd gezien, want het museum zal veel groter zijn dan de eerste editie. "De grootte helpt, maar ook met het desinfecteersysteem hebben we al de nodige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de ervaring in alle veiligheid kan worden genoten." Creativiteit kent dus geen grenzen op deze manier.

Smile Safari opent op 1 augustus in winkelcentrum Anspach, Anspachlaan 24, 1000 Brussel.

Lees ook

Aanbevolen voor jou