Mode

Valérie Messika, eigenaar van haar diamanten juwelenmerk, vertelt over haar quarantaine

Met Beyoncé, Kendall Jenner, Hailey Bieber of Bella Hadid als trouw cliënteel, maakte Valérie Messika naam als de meest prominente juwelenontwerpster van celebrities. Diamanten juwelen, in een modern en edgy jasje. Vanuit haar landhuis, vertelt ze over haar nieuwe routines en haar bedrijf, in tijden van lockdown.
Reading time 5 minutes
© Michel Figuet

Sinds het prille begin, precies 15 jaar geleden, is Maison Messika erin geslaagd om de tijdloosheid van de diamant te laten rijmen met moderniteit. Eigentijdse juwelen om dagelijks te dragen, met de emblematische Move en My Twin collectie, en de Monoclip, een stijlvolle neppiercing, als bestsellers. Messika mag een reeks celebrities aan zijn lijstje van fans toevoegen: Beyoncé, Selena Gomez, Kate Moss, Charlize Theron en Emily Ratajkowski worden regelmatig gespot met een Messina-juweel. Herinner je de gepersonaliseerde choker van Queen Bey nog?Ontwerpster en oprichter Valérie Messika wil met haar creaties vrouwen aanmoedigen om echt te zien wie ze zijn: briljant, vrij, sensueel, sprankelend. Tijdens een interview in het kader van de lockdown vertelt de ondernemer over haar activiteiten en tips om de quarantaine door te brengen.

1585919483783977 vale rie messika s portrait in her country house xavier be jot 1 1
© Xavier Béjot

Waar heb je jezelf geïsoleerd?
Ik verblijf momenteel in mijn landhuis met mijn man en mijn twee dochters, evenals mijn schoonzus en haar familie. Ik sta heel dicht bij mijn familie, ik bel hen elke dag op om te checken hoe ze het stellen. Ik heb een app ontdekt, House Party, die het mogelijk maakt voor ons om samen te komen via een videocall. In de omstandigheden voel ik des te meer dat het zo belangrijk is om elkaar te zien, zelfs als is dat met een scherm tussen.

 

Heb je een routine om je dagelijkse leven, zoals het voor de lockdown was, verder te zetten?
Ik denk dat het belangrijk is om een routine te creëren zodat we ons ritme niet verliezen. We staan op op een bepaald tijdstip, we ontbijten samen, dan maak ik van de gelegenheid gebruik om enkele telefoontjes te plegen en dan sluit ik de ochtend af met thuisonderwijs voor mijn twee dochters. Ik doe dit liever 's morgens zodat ze 's middags kunnen genieten van het buitenleven. ’S Middag wijd ik mijn tijd met Jean-Baptiste aan het werk. Rond 17.30 uur maak ik tijd vrij voor een sportsessie van ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Rond 19.00 uur genieten we van een gezellig momentje samen bij een aperitiefje.

 

Welke impact heeft de quarantaine op de ontwikkeling van Messika?
We maken een moeilijke periode mee. Nog voor de toespraak van president Macron hebben we besloten om onze winkels en kantoren te sluiten. We hebben het bedrijf dus ‘on hold’ gezet, omdat onze medewerkers voor ons het belangrijkst zijn en omdat we hun gezondheid niet op het spel willen zetten. Dus introduceerden we telewerken waar mogelijk. Alleen onze kantoren in Hong Kong zijn wel weer opnieuw open.

1585919997969121 valc rie messika s country house xavier bc jot 16
© Xavier Béjot

Welke grote verandering heb je in je leven gemaakt sinds de lockdown?
Ik bekijk het vanuit een ander perspectief. Bijvoorbeeld, nu ik de wereld heb zien pauzeren en de natuur weer tot leven heb zien komen, ben ik me er nog meer van bewust geworden dat we er voor moeten zorgen, omdat het ons zoveel te bieden heeft.

                                        

Je sportroutine in quarantaine?
Ik heb een privé-sportcoach, Raphaël Doub. Tijdens de lockdown staat hij mij ook bij met advies om in vorm te blijven. Ik probeer elke dag te sporten - de ene dag met mijn coach en de andere dag ga ik rennen. Gelukkig heb ik een bos waar ik in alle rust kan rennen.

                                        

Je favoriete app om te ontspannen?
Ik gebruik de Little Bamboo app om te mediteren.

1585920014027262 vale rie messika photographed by michel figuet 1
© Michel Figuet

Hoe zit het met yoga?
Gelukkig zit mijn yogaclub, Tiger Yoga Club, op Instagram! Via @tigreyogaclub kunnen we de lessen volgen, of via de Facebook-pagina.

 

Zijn er boeken die je aanbeveelt om te lezen tijdens de lockdown?
Indien je deze nog niet gelezen hebt, dan is hoog tijd om eraan te beginnen: "Becoming" van Michelle Obama. Ik heb altijd al een vrouw willen ontmoeten die ik fantastisch vind, en dit boek geeft mij exact dat gevoel.

Iets in het bijzonder dat je hebt ontdekt over jezelf sinds het begin van de lockdown?
Ik heb geduld ontwikkeld door thuisonderwijs met mijn dochters!

 

Een favoriete recept dat je bereidt tijdens de lockdown?
Als ik met mijn familie een paar dagen in ons landhuis doorbreng, houd ik ervan om recepten te verzinnen die we samen kunnen maken, met behulp van de Thermomix. Omdat we op het platteland verblijven, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om samen met mijn dochters te bakken. We maken chocoladecakes en crumbles.

1585920043647065 valc rie messika s country house xavier bc jot 11
© Xavier Béjot

Een film die je moet zien tijdens de lockdown?

Om te zien èn opnieuw te zien: "Marie Antoinette" van Sofia Coppola. Naar mijn mening is het het beste portret van Marie Antoinette. Ze is zo kleurrijk, leuk en een echt mode-icoon in de film.

Wat ga je na de quarantaine nog doen?

Ik ben me nog meer bewust geworden van de noodzaak om onze planeet te beschermen, en ik ga dat blijven doen. En daarnaast...voor elkaar zorgen.

 

messika.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou