Mode

Unsaid Library: het Belgisch juwelenmerk dat emoties vertaalt in prachtige ontwerpen

Juwelencollecties gebaseerd op emoties? Daar wou ik graag meer over weten. Ik ging langs bij Unsaid Library in Antwerpen en liet me leiden door mijn gevoel.
Reading time 3 minutes
© Unsaid Library

De creatieve Shraddha Mehta combineerde haar liefde voor emoties en juweelontwerp door naar buiten te treden met Unsaid Library: een originele juwelenwinkel waarin personal gifting centraal staat. De bibliotheek van emoties kwam tot stand na een jaar van uitgebreid onderzoek via gesprekken met honderden mensen van over de hele wereld. Die emoties werden vertaald in 11 collecties waar telkens een verhaal aan verbonden is, een gevoel dat de meesten kunnen plaatsen maar dat zelden in woorden uitgedrukt wordt.

1571663806353143 l off antwerp 006
© Sam De Backer

Anouk Lannoo: “Het afgelopen jaar is er voor mij eentje geweest boordevol emoties. Een gebroken hart, de aankoop van mijn eigen appartement en de start van een nieuw avontuur bij L’Officiel slingerden me van het ene uiterste in het andere op emotioneel vlak. Ik heb gelukkig een heel goed vangnet aan vriendinnen en een warme thuis waar ik altijd terecht kan om over mijn gevoelens te praten. Maar soms zijn er zo van die gevoelens die je liever niet uitspreekt. Of gevoelens die gewoon zo persoonlijk zijn dat je het gevoel hebt dat niemand anders ze zou kunnen begrijpen. Toen ik in de Unsaid Library bibliotheek door de emoties bladerde, was er één bepaalde collectie waaraan ik meteen iets kon linken: de ‘Beautiful Tear’-collectie. Het is een collectie die draait om geluk, zo’n intens gevoel van geluk dat je er zelfs van zou kunnen huilen. De emotie katapulteerde me rechtstreeks terug naar de Haute Couture Fashion Week in Parijs, die deze zomer plaatsvond. Het was de eerste keer dat ik daar aanwezig was en tijdens de Valentino show kreeg ik van op de eerste rij te zien hoe designer Pierpaolo Piccioli en zijn team de ene na de andere prachtige creatie toonden. Elk detail was perfect afgewerkt en de jurken waren stuk voor stuk kunstwerkjes. Toen de finale gelopen was, kwamen alle naaisters mee op de catwalk. Overmand door emoties en huilend van geluk. De tranen schoten in mijn ogen. Ik was zo vereerd en gelukkig dat ik deel kon uitmaken van zo’n eerlijk en mooi moment. Dit is waar ik naartoe gewerkt heb.”

1571663674715740 l off antwerp 010
© Sam De Backer

Unsaid Library gelooft dat ware schoonheid ongrijpbaar is en zo kwam Shraddha op het idee van deze persoonlijke manier van gifting. Wanneer je in de winkel komt, word je meteen uitgenodigd om kennis te maken met de verschillende emoties. Zo kan je op zoek gaan naar de emotie die perfect past bij de persoon aan wie je het juweel wilt schenken. In het midden staat een grote tafel waar je je geschenk kan personaliseren om het geheel nog persoonlijker te maken. Op 7 december viert Unsaid Library zijn 1ste verjaardag en kan je in de flagship terecht voor verschillende workshops en customizaties. Deze blijven de hele maand doorlopen voor de feestdagen.

Ontdek de Unsaid Library Flagship Boutique in de Schuttershofstraat 25 te Antwerpen.

Tags

bijoux

Lees ook

Aanbevolen voor jou