Mode

Martin Margiela geeft zichzelf bloot in een exclusieve biopic

Hoewel nooit een officiële foto van Martin Margiela werd gemaakt, geeft de Belgische ontwerper zichzelf binnenkort bloot in een unieke documentaire. Onder de titel 'Margiela In His Own Words' zal de film de erfenis van de couturier traceren, die aan het project deelneemt. Een geweldige primeur voor de man die altijd heeft geweigerd om interviews te geven.
Reading time 2 minutes

Er gingen veel geruchten de ronde over een mogelijk documentaire project rond Martin Margiela. Vanaf nu lijken die te worden bevestigd. Geformaliseerd door het Instagram-account @margielainhisownwords, zal de biopic, oorspronkelijk getiteld 'Margiela Without Compromise', uiteindelijk een aantal dingen verduidelijken onder de naam Margiela In His Own Words. Geregisseerd en geproduceerd door Reiner Holzemer, aan wie we al een film over Dries Van Noten te danken hebben zal de biopic een gelegenheid zijn om naar de designer te luisteren in exclusieve interviews. Voor de allereerste keer in zijn leven heeft Martin Margiela ermee ingestemd om betrokken te raken bij de creatie van een documentaire over hem. Volgens geruchten zou hij zelfs in de film kunnen verschijnen naast John Galliano, artistiek directeur van het merk sinds 2014. In een interview met Variety bevestigt Ana Vicente, verkoopdirecteur van Dogwoof die de film distribueert, het nieuws zonder meer aanwijzingen te onthullen: "Dit is de eerste keer dat Margiela ermee heeft ingestemd deel uit te maken van een film over zijn leven of zijn werk." Momenteel is nog een releasedatum bevestigd, maar we weten wel dat de soundtrack voor de filmdocu zal worden gemaakt door de Belgische rockband dEUS.

 

Sinds hij afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen heeft Martin Margiela altijd een mysterieuze uitstraling rond zijn persoon gecultiveerd. De ontwerper evolueert in totale afwezigheid van de schijnwerpers, heeft nooit interviews gegeven en heeft geen officiële foto's. Ondanks de vele vragen die over hem circuleren, is Margiela één van de pijlers van de modewereld geworden die het werk van andere makers, van Demna Gvasalia tot Virgil Abloh, enorm heeft beïnvloed. Daar waar de ontwerper nooit rechtstreeks heeft gecommuniceerd, heeft hij zijn creaties altijd voor hem laten spreken. Dat blijkt alvast uit de vele retrospectieven of documentaires die aan hem zijn gewijd sinds The Artist is Absent, een verzameling foto's van zeldzame archieven en interviews met zijn medewerkers (uitgebracht in 2015) en geregisseerd door Alison Chernick tot aan We Margiela waar zijn creatieve proces werd geanalyseerd.

Lees ook

Aanbevolen voor jou