Mode

Groep LVMH schenkt 10 miljoen euro om de bosbranden in de Amazone te bestrijden

Eerder dit jaar schonk de groep LVMH 200 miljoen euro voor de reconstructie van de Notre Dame. CEO Bernard Arnault roept op om massaal het voorbeeld te volgen.
Reading time 2 minutes

Nadat acteur Leonardo DiCaprio 5 miljoen dollar schonk aan het Amazon Forest Fund, een internationaal fonds dat instaat voor de preservatie van het Amazone-regenwoud, kondigt de Franse luxegroep LVMH nu aan dat het 10 miljoen euro (ongeveer 46 miljoen reais) zal doneren om de bosbranden in het Amazone woud te bestrijden.

LVMH president en CEO Bernard Arnault en bestuurslid Yann Arthus-Bertrand richten hun boodschap aan "iedereen die erin gelooft dat de Amazone een schat aan werelderfgoed is en dat het beschermd moet worden" en roepen op om zich te scharen achter hun initiatief. Volgens hen is het een collectieve plicht.

 

Arthus-Bertrand zei verder dat “het beschermen van het milieu niet alleen om woorden, toespraken of het ondertekenen van akkoorden draait, het vereist ook een concrete collectieve actie. Ik ben trots dat LVMH deelneemt aan deze uiterst dringende actie en ik hoop dat vele anderen dit voorbeeld zullen volgen. "

Eerder dit jaar schonk LVMH ook € 200 miljoen voor de reconstructie van de kathedraal Notre Dame in Parijs.

 

 

 

 

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou