Mode

Hoe is Bottega groen de kleur van het jaar geworden?

De kenmerkende kleur groen van Bottega Veneta schittert in de zomer, maar is ook perfect voor in de winter.
Reading time 3 minutes
Bottega Veneta lente-zomer 2021

In heel 2021 is één kleur heerlijk onontkoombaar gebleken. Hoewel de collecties van ontwerpers uit de hele wereld vergelijkbare tinten bevatten, domineerde deze specifieke tint, met zijn vitaliteit en levendigheid, de sociale media-feeds en werd hij bekroond tot de culturele kleur van 2021. Van laarzen tot gewatteerde clutches, "Bottega groen" is een deel geworden van de identiteit van Bottega Veneta als een evenwichtskracht die speelsheid toevoegt aan classicisme en een sprankeling aan perfecte soberheid. Nu de zomer ten einde loopt en de bladeren spoedig beginnen te vallen, zal Bottega Green het licht en de kleur van de zomer blijven brengen terwijl de kleuren van de wereld veranderen. 

1632303237697739 1631214327 w2000q801632303237883247 1631214345 puddle bomber boots
Bottega Veneta gewatteerde tas en laarzen met kwastjes in Bottega groen

De laatste jaren is groen steeds belangrijker geworden op de catwalk en in het algemene ontwerpethos. Deze trend begon in 2017 toen Greenery werd gekozen als Pantone's kleur van het jaar. Het jaar van isolement en het zoeken van troost in de natuur verklaren waarom groen meer dan ooit de boventoon voert, grotendeels dankzij Bottega Veneta. Meteen na het debuut op de Spring/Summer 2021 show werden de kleding en accessoires van Bottega Green zeer begeerd door beroemdheden en influencers. Nu mensen steeds vaker het huis uit gaan en met elkaar omgaan, is de kleur de perfecte manier om hun garderobe een oppepper te geven en een opvallende outfit te creëren.

Deze gemakkelijke zichtbaarheid is de voornaamste reden waarom Bottega Green in zo'n korte tijd de manier waarop mensen zich kleden zo sterk heeft kunnen beïnvloeden. Na jaren van aardse, neutrale tinten, minimalisme en bedrijven die de consument uniformiteit oplegden, wordt een hele generatie zich bewust van de situatie in een tijd waarin de samenloop van sociale trends en wereldgebeurtenissen ertoe heeft geleid dat mensen zich willen onderscheiden en willen opvallen. Terwijl de economische recessie de bepalende ervaring van de jaren 2010 was, zullen de proliferatie van sociale netwerken en de terugkeer na de lockdown dit volgende decennium bepalen. En net zoals kaki, marineblauw en olijfgroen een gecodificeerde taal van tinten zijn geworden, laat Bottega Green zien dat wat komen gaat helder en uniek zal zijn - en een synthese zal zijn van natuur en neon.

1632303303445329 1631214708 00003 bottega veneta ss21 rtw
Bottega Veneta lente-zomer 2021

De onlangs gelanceerde puddle bombers van het Italiaanse huis laten zien dat Daniel Lee's Bottega Veneta zijn nieuwe tonale taal heeft geconsolideerd en de dialoog tussen kleur en structuur voortzet die leidt tot elegante stukken die minimalisme met een eigentijdse maximalistische touch doordrenken - stukken die het merk een nieuwe generatie van toegewijde fans hebben opgeleverd. Vooruitkijkend, blijft Bottega Green nog wel even. Hoewel er andere kleuren in de collecties van Bottega worden geïntroduceerd - zoals het rijke paars en vuurrood van de nieuwe lente-zomercollectie 2021 - en nieuwe kleuren aan populariteit winnen voor het nieuwe seizoen, zal Bottega Green altijd geassocieerd blijven met een nieuw hoofdstuk voor Bottega Veneta, evenals met het begin van dit nieuwe decennium.

Tags

bottega-veneta

Lees ook

Aanbevolen voor jou