Mode

H&M's nieuwe Conscious Exclusive-collectie maakt afval mooi en draagbaar

De Conscious-collectie van H&M biedt al acht jaar kleding aan die gemaakt is van duurzame materialen en milieuvriendelijke processen. Voor de nieuwste Conscious Exclusive Fall-Winter 2020-collectie heeft H&M de magie van het afvalmateriaal benut, waardoor het eenvoudigweg prachtige kledingstukken zijn geworden.
Reading time 2 minutes

Ook kledinggiganten zoals H&M zetten zich in voor een beter milieu. En wil je zeker zijn dat je de meest groene collectie bij deze Zweedse keten shopt, dan moet je deze nieuwe collectie in de gaten houden. De nieuwe H&M Conscious Exclusive herfst-winter 2020 collectie bestaat namelijk uit recycleerbaar materiaal. Voor het eindejaar onthult H&M nu een nieuwe collectie vrouwen- en mannenmode die op duurzame wijze van gerecycleerde materialen zijn gemaakt. De keten kiest ervoor om functionaliteit en esthetiek te combineren door terug te winnen wat normaal gezien wordt weggegooid. Van een afdankertje een feestelijk kleedje maken om het feestseizoen in te zetten, dat is pas een win-win. 

/

De herfst-winter 2020 collectie omvat letterlijk het creëren van schoonheid uit afval, innovatieve stoffen en processen die het afval van voedselgewassen omzetten in een natuurlijke vezel, stoffen die gemaakt zijn van duurzaam gewonnen houtpulp of gebruik maken van een uniek kleding-naar-kledingstuk proces. De materialen zijn te vinden in dameskledingstukken zoals weelderige avondjurken in zwarte en groene jacquard taffeta, gele jacquard of versierd met stoffige groene bloemen, vermengd met volumineuze toppen en op maat gemaakt.

Dramatisch volume, zacht gestructureerde vormen en glamoureuze ruches zorgen samen met een edgy ondertoon voor een donkere verleidelijke look en feel. De herenmode keert terug naar Conscious Exclusive; er is een klassieke smoking, een luxueuze smoking, een overhemd en een geel jacquardjasje.

Accessoires zijn onder andere gedurfde, edgy choker kettingen, oorbellen en schoenclips van gerecycled metaal en een zonnebril gemaakt van Made of Air®, een materiaal dat deels is gemaakt van afvalbiomassa. De schoenen kunnen zowel als muilezel als laars gedragen worden met een uitneembare sok, gemaakt van VEGEA™, een veganistisch leer dat gedeeltelijk gemaakt is van bijproducten van de wijnindustrie. De prints in de hele collectie zijn geïnspireerd op bloemenbehang dat in de loop der tijd is afgebladderd of op wandtapijten uit vervlogen tijden, terwijl bloemappliqués en mottenmotieven verwijzen naar zowel het leven als het verval.

Tags

noel

Lees ook

Aanbevolen voor jou