Mode

Dior opent een adembenemende boetiek op de Champs-Elysées

Terwijl 30 avenue Montaigne in Parijs, het iconische adres van het huis Christian Dior, even niet beschikbaar is vanwege een iconische transformatie trekt Dior richting Champs Élysées naar een nieuw en al even indrukwekkend adres.
Reading time 2 minutes

Terwijl 30 avenue Montaigne in Parijs, het iconische adres waar het huis Christian Dior is gevestigd even niet beschikbaar is vanwege een iconische transformatie, trekt Dior richting Champs Élysées. De nieuwe luxe-vitrine van het roemruchte huis bevindt zich op nummer 127 en is verdeeld over een indrukwekkende oppervlakte van drie verdiepingen waar de nieuwste collecties en verschillende experiences van het huis te zien zijn. Een imposant laken, volledig met de hand gemaakt, om de gevel van Avenue Montaigne 30 te reproduceren op de Champs Élysées is alvast een bijzonder vette knipoog naar het moederhuis van het Franse topmerk.

In deze uitzonderlijke boetiek aan de Champs Élysées volgt het ene eerbetoon aan de Franse couturier het andere op. Zo'n plekje in de nieuwe winkel dat refereert naar Christian Dior's eerste adres is 'Colifichets' bedekt met toile de Jouy door de decorateur Victor Grandpierre - op advies van kunstenaar Christian Bérard -. De muren zijn bekleed in dezelfde print, klassiek achttiende-eeuwse confectie, die opnieuw geïnterpreteerd wordt in alle collecties van het huis. Het Cannage-motief, een ander emblematische karakteristiek van het merk refererend naar de stoelen in Napoleon III stijl waarop Christian Dior zijn gasten tijdens defilés graag liet plaatsnemen, werd geherinterpreteerd via delicate details maar ook in een oversized versie in Versailles parket herwerkt op gepolijst beton.

/

De collecties aan de Champs Élysées gaan van confectiekleding en accessoires voor dames en heren over sieraden tot parfums en binnenhuisdecoratie die de elegantie van de gastvrijheid in de kijker moeten zetten. Tezamen vormen ze tal van betoverende stops op dit nieuwe adres. De schoenen worden onthuld in een toegewijde ruimte, een echt shoe paradise. En dat is niet alles. Symbolen van de passie van Christian Dior (die galeriehouder en kunstverzamelaar was) en kunstwerken (inclusief Lady Dior-tassen die voor de gelegenheid als sculpturen zijn herzien) gaan een interactie aan met een palet aan zachte kleuren afgewisseld met goudkleurige accenten. Zo werden de meubels ontworpen door Paolo Castelli, Osanna Visconti di Modrone, Philippe Malouin, Dimore Studio en Ramy Fischler, naast originele stukken uit de Negropontes- en Nilufar galerijen.

Tot slot : om de opening op de Champs-Elysees te vieren, biedt de winkel uitzonderlijke diensten aan waaronder een zeer ruime keuze aan ongekende personalisaties in de geschiedenis van Dior. Borduren, zeefdrukken, hot stamping of digitaal stempelen ... Sommige aanpassingen kunnen direct worden aangebracht, in ongeveer een uur, via ateliers in de winkel.

dior

Tags

paris

Lees ook

Aanbevolen voor jou