Mode

Corona dwingt de mode om Haute Couture en Men's Fashion Week te annuleren

In het licht van het coronavirus kondigt de Franse Federatie van de Haute Couture en Mode aan dat de volgende Haute Couture en Men's Fashion Week, gepland in juni en juli 2020 in Parijs, niet zal doorgaan.
Reading time 1 minutes

Het is geen tijd voor de mode. Terwijl de industrie van koers verandert en zich nu (tijdelijk) inzet voor de productie van desinfecterende gels en mondmaskers, kondigde de Franse Federatie van Haute Couture en Mode afgelopen vrijdag aan dat de prêt-à-porter fashion week voor mannen van 23 tot 28 juni 2020 en de Haute Couture week van 5 tot 9 juli 2020 in Parijs niet zullen doorgaan. "De omstandigheden zijn niet ideaal om deze twee evenementen te laten plaatsvinden, gezien de Covid-19 pandemie die wereldwijd door blijft razen", benadrukte de Federatie. "De beslissing is genomen om onze modehuizen, hun personeel en al degenen die in onze industrie werken, te beschermen", voegt de Federatie er aan toe terwijl ze blijk geven dat ze de opties van alternatieve projecten verkennen.

Wat Milaan betreft, heeft Camera Moda, de Italiaanse officiële instantie voor mode, beslist om de fashion week voor mannen, namelijk Pitti Uomo, samen te laten doorgaan met Milaan Fashion Week voor vrouwen in september. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou