Mode

Chanel doopt de Grand Palais om tot de abdij waar Coco Chanel opgroeide

Voor Chanel's haute couture collectie voor de lente-zomer 2020, werd de Grand Palais omgetoverd tot een oude abdij. Een lang bewaard geheim, maar Gabrielle Chanel bracht haar tienerjaren door in het weeshuis van de abdij. Een flashback naar de roots van Gabrielle Chanel.
Reading time 1 minutes

Na de transformatie van de Grand Palais in Parijs tot een adembenemende bibliotheek voor de haute couture show voor de herfst-winter 2020 die afgelopen juli plaats vond, heeft Chanel deze keer de tuin van de Aubazine Abdij naar Parijs gebracht. Klinkt niet meteen bekend in de oren? Dat kan best zijn, maar voor Mademoiselle Chanel was dit de plaats waar ze haar jeugd spendeerde van haar 12de tot 18de jaar. De Abdij Aubazine was namelijk een weeshuis, in de Corrèze regio van Frankrijk, waar de jonge Gabrielle samen met haar zussen Julia-Berthe en Antoinette in 1895 introk nadat hun moeder was gestorven. Een verhaal dat lang geheim bleef, want Gabrielle Chanel hield al die tijd vol dat ze bij haar tante Adrienne woonde.

/

De catwalk liep langs een fontein en een moestuintje, waar gasten verwelkomd werden via een doorgang van witte lakens. De show opende met een colonne silhouetten van zwart-witte tweed en eindigde met Rebecca Longendyke die een moderne bruidsjurk droeg. De haute couture show voor deze lente-zomer treedt opnieuw in de voetsporen van de jonge Coco Chanel.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou