Mode

Carine Gilson exposeert haute couture lingerie in Brussel

De Belgische ontwerper Carine Gilson onderscheidt zich al meer dan 30 jaar in de modescene met haar couture lingerie-creaties van kant en zijde. Om de verjaardag van haar merk te vieren, stelt de ontwerpster tentoon in het Mode & Kant Museum te Brussel.
Reading time 1 minutes

Kanten couture lingerie, zijden kimono's en slip dresses in mousseline… Carine Gilson bepaalt al langer dan 30 jaar de trends als het op fijne lingerie aankomt. De creaties van Modehuis Carine Gilson worden door beroemde actrices gedragen en door de grootste namen gefotografeerd. Ze vallen dan ook op door hun moderne karakter en vakkundigheid. Om de verjaardag van haar merk te vieren, stelt de designer tentoon in het Kant & Mode Museum te Brussel van 10 juli 2019 tot 20 april 2020. 

In deze nieuwe tentoonstelling onthult de Brusselse ontwerpster wat haar inspireert: van de tuin van Eden tot kimono's in Japanse stijl, van art nouveau tot schilderijen van beroemde meesters. Ze vertelt over haar ontmoetingen en haar samenwerkingen met gerenommeerde vakmensen.Ze beschrijft het creatieve proces dat aan de basis ligt van haar weelderige en geraffineerde stukken. Subtiel krijgen de waarden van haar modehuis vorm. Net als bij alle modehuizen, tekent zich na drie decennia immers een uniek DNA af.

Beautiful Lace & Carine Gilson neemt ons mee naar een dromerige wereld vol sensualiteit, hoogwaardige materialen en virtuositeit. Een vijftigtal creaties van het modehuis Carine Gilson illustreren haar carrière en treden in dialoog met topstukken uit de kantverzameling van het museum.

De tentoonstelling "Beautiful Lace & Carine Gilson", is te bezichtigen van woensdag 10 juli 2019 tot zondag 19 april 2020 in het Mode & Kant Museum, Violetstraat 12, 1000 Brussel.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou