Mode

Afscheid van het Belgische modelabel A.F. Vandevorst

Triest nieuws voor de Belgische modewereld. Na 22 jaar sluit A.F. Vandevorst definitief de boeken. Het duo An Vandevorst en Filip Arickx brengt nog een laatste lente-zomercollectie uit in 2020.
Reading time 2 minutes

Afgelopen weekend kondigde het Belgische modelabel A.F. Vandevorst op Instagram aan dat ze de boeken sluiten. Na 22 jaar brengt het duo nog een allerlaatste lente-zomercollectie 2020 uit. An Vandevorst en Filip Arickx deelden het volgende: "We zijn vereerd dat we onze stempel konden drukken op het verkennen van nieuwe grenzen, dat we een sterk DNA konden neerzetten met collecties in een universum van fetisjisme, sensualiteit en poëtische extravagantie, door elementen van het uniform te vermengen met een subversieve vrouwelijkheid". Ook op de vraag waarom ze er een punt achter zetten, hebben An en Filip een antwoord: “Met het toenemende tempo van de modeindustrie is het moeilijker dan ooit om stand te houden. We beseffen dat we niet hetzelfde niveau van creativiteit kunnen aanhouden en ons enkel richten op het verhaal in plaats van op het product. Want die manier van merken onderscheidt ons wel van de rest.“, zegt hij. Wie nog een laatste ontwerp van A.F. Vandevorst wil bemachtigen, kan nog tot augustus 2020 terecht in hun boetiek in Antwerpen.

A.F. Vandevorst was één van de pioniers die Belgische mode op de wereldkaart heeft gezet, onder andere Rihanna, Katy Perry en zelfs Billie Eillish waren fan van het Belgische merk. Het duo achter het merk, An Vandevorst en Filip Arickx, ontmoette elkaar op de Koninklijke Academie van Antwerpen in 1987. Sindsdien is het koppel getrouwd en wonnen ze verschillende prijzen, onder andere de Venus de la Mode. Voor de lancering van hun eigen merk werkte An als assistent van Dries Van Noten en Filip als freelance ontwerper en stylist.

Lees ook

Aanbevolen voor jou