Mode

5 trendy en ecovriendelijke tote bags voor deze zomer

Zowel aan het strand als in de stad is de tote bag dé beste vriend om je spullen in stijl mee te dragen. Zoom in op onze 5 favoriete modellen die een hoog trendy gehalte combineren met een gerust (eco)gevoel.
Reading time 3 minutes

Ontdek hieronder de 5 absolute top tote bags van het seizoen, tegen betaalbare prijzen voor een ultiem pleziergevoel. 

Martes

De Twilight tote bag ontworpen door Martès is volledig gemaakt in Frankrijk van 100% upcycled stoffen, met de hand geverfd met een tie & dye effect, of 'twilight'. De oranje tinten geven een bohemien tintje aan zomerlooks en geven stijl aan elke look. Verkrijgbaar in klein, medium of groot formaat heeft deze tas alles om je het hele seizoen te vergezellen.

Martes , Tote tas Twilight, vanaf 20 €.

Frichti x Balzac Paris

Deze zomer heeft het wel erg Franse merk Balzac Paris gekozen voor een verbluffende samenwerking. Met het Frichti-bezorgbedrijf voor huismaaltijden heeft het merk een 100% opbergtas in beperkte oplage ontworpen, waarvan de opbrengst naar de Goodplanet Foundation gaat. De gekozen materialen beperken de ecologische voetafdruk tot het maximum en het eindresultaat is een succes. De tas biedt een kleurrijke print, vrolijk en feel good om je spullen in stijl mee te nemen.

Frichti x Balzac Paris , 1 Tote = 1 gift voor de planeet, 10 €.

Sézane

Als geëngageerd merk biedt Sézane zijn draagtas aan ter ondersteuning van de solidariteitsvereniging 'Tomorrow'. De tas wordt aangeboden tegen een vrije prijs, variërend van 5 € tot 20 € voor de meest vrijgevigen onders ons. De totale inkomsten die voor deze actie worden verzameld, maken het mogelijk om concrete acties te financieren zoals toegang tot onderwijs, cultuur en gelijke kansen. Een prachtig project om te ondersteunen en tegelijktertijd ook zacht voor je geldbeugel. What's not to like ? 

Sézane , Tote bag Demain, vanaf € 5.

 

Patagonië

Het Californische bedrijf Patagonia,gespecialiseerd in berg- en surfsporten, treedt weer voor het voetlicht. Met de nieuwe aantrekkingskracht van vintage en de summer vibes spirit heeft het merk een begeerlijke tas ontworpen met een logo gebaseerd design in pasteltinten en een 100% ecologische insteek. De draagtas is gemaakt van biologisch katoen met behulp van een techniek die de hoeveelheid weefselresidu vermindert die tijdens het productieproces wordt gegenereerd. Een goed punt dat ons onvermijdelijk weet te bekoren.

Patagonië , Market Tote, 25 €.

weekdag

De navykleurige Weekday draagtas is gemaakt van 100% gerecycleerd katoen. Zijn zachte twill, licht gestructureerd en zijn groot formaat bieden veelzijdigheid in het dagelijks leven. De sobere kleuren passen in elke situatie, elke outfit en is vooral in de hoofdstad aan een stijle opmars bezig. Wanneer functionaliteit, een chique attitude en kwaliteit zijn vereist, dan heeft dit exemplaar alvast topallure.

Weekday, Grand tote bag, 55 €.

Lees ook

Aanbevolen voor jou