Mode

5 dingen die je moet weten over het Dior defilé voor lente-zomer 2020

In het hartje van de Longchamp renbaan, die voor de gelegenheid omgetoverd is tot een botanische tuin aan de rand van Parijs, presenteert Maria Grazia Chiuri haar collectie voor Dior lente-zomer 2020. De ontwerper vond dat het hoogtijd was om een boodschap over het klimaat de catwalk op te sturen.
Reading time 2 minutes

De botanische setting

/

170, dat is het aantal bomen op de set van de show van Dior voor lente-zomer 2020. Door een immens aantal coniferen neer te planten, wilde Maria Grazia Chiuri de mode industrie bewust maken van de noodsituatie van ons klimaat, maar ook de knowhow van het collectief Coloco aantonen. Na afloop van de show zal Coloco deze bomen planten op drie verschillende locaties in Parijs. De gasten kregen de mogelijkheid om een ​​QR-code op de labels van elke boom te scannen om erachter te komen in welk quartier ze hun nieuwe thuis zullen vinden.

De couture tuin

/

Chiuri presenteerde een high end tuin look en voorzag de looks van verfijnde, geborduurde details, met een knipoog naar sierlijke plantenbakken. De invloed? Foto's van Catherine Dior of Miss Dior - de zus van Christian Dior - terwijl ze omringd is door bloemen, in haar tuin. Ze is een tuinier in de volste zin van het woord: een vrije, onafhankelijke vrouw, in harmonie met het ritme van de natuur en de cyclus van de seizoenen. Het eerste parfum van het huis Dior wordt naar haar genoemd.

Tussen het stro

/

Het hoogtepunt van de show herdefinieert het woord "rustiek": een grote avondjurk volledig uit stro gemaakt. Zelfs tot op de hoeden doorgetrokken en op klassieke espadrilles met logo.

Tie dye

/

Hoewel de stropdas en de verf print afgelopen zomer een comeback maakten in de garderobe van fashionista's, lijkt het erop dat we deze trend volgende zomer opnieuw te zien krijgen. De tie-dye print oogt fris op denim en retro-achtig op avondjurken, jumpsuits of sahariennes. Een frisse interpretatie van de trend die doet denken aan een kleurrijke massa tijdens het Woodstock Festival.

De sandalen

/

Sandalen komen in een veterversie, met sneakers en espadrille-zolen. Naast een aantal gekalibreerde accessoires, zijn ze een sublieme aanvulling op de avondjurken, overalls en andere combinaties.

Tags

tendances été
tendances-printemps
tendances-ete

Lees ook

Aanbevolen voor jou