HOMMES

Binnenkort worden de Louis Vuitton x Nike by Virgil Abloh sportschoenen geveild

Louis Vuitton, Nike en Sotheby's hebben een liefdadigheidsveiling aangekondigd als onderdeel van de Louis Vuitton lente-zomer 2022 collectie.
Reading time 1 minutes
Louis Vuitton x Nike "Air Force 1" door Virgil Abloh

Louis Vuitton en Nike's Air Force 1 door Virgil Abloh zijn de meest geanticipeerde trainers na het overlijden van de creatieve directeur van het Franse modehuis. Ze zijn van onschatbare waarde en vormen Virgil Abloh's laatste project voor zijn vroegtijdige dood op 28 november 2021, waarvoor al een veiling is gepland. Louis Vuitton heeft ervoor gekozen samen te werken met veilinghuis Sotheby's, dat 200 paar sportschoenen zal veilen. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar het Virgil Abloh Post-Modern Scholarship Fund, dat het onderwijs van Afro-Amerikaanse studenten op 66 Amerikaanse scholen en hogescholen ondersteunt. Dit is slechts de eerste van een reeks evenementen die het Huis aan de ontwerper zal wijden, en de eerste die samen met zijn familie zal worden georganiseerd.

De veiling wordt online gehouden van 26 januari tot 8 februari 2022, met een startbod van $ 2.000. Gemaakt van kostbaar kalfsleer en versierd met Louis Vuitton's iconische Monogram en Damier motieven, zullen ze worden verkocht met een oranje Monogram Taurillon lederen aktetas, een herinterpretatie van een archief model uit de lente-zomer 2022 show. Virgil Abloh heeft 47 paar Louis Vuitton en Nike Air Force 1 trainers ontworpen voor de Louis Vuitton lente-zomer 2022 show, die van 19 januari tot 8 februari in New York te zien zal zijn. De sportschoenen in beperkte oplage zullen worden onthuld in de boetieks van het merk en zullen worden gepresenteerd in andere kleuren dan die van de veiling.

/

Tags

collaboration
louis-vuitton
sneakers

Lees ook

Aanbevolen voor jou