Food

Chef Isabelle Arpin biedt hulp tijdens coronavirus en kookt voor zorgverleners in Brussel

Restaurants sluiten noodgedwongen de deuren door de coronapandemie. Een jammere zaak maar voor sterrenchef Isabelle Arpin een kans om te helpen. Zo liet ze weten aan L’Echo dat ze haar kookkunsten hervat heeft en nu maaltijden bereidt voor het verplegend personeel van het Erasmusziekenhuis in Brussel.
Reading time 1 minutes

"Het is onze manier van applaudisseren vanachter het raam,” legt sterrenchef Isabelle Arpin uit in een artikel van L'Echo. Op 14 maart 2020, het begin van de quarantaine in België, heeft de chef noodgedwongen de deuren van haar gelijknamige restaurant aan de Louizalaan in Brussel gesloten, net als alle andere restaurantuitbaters van het land. Hoewel ze in tussentijd soelaas zocht in het tuinieren, kon ze haar passie voor koken moeilijk negeren. Alsook het verlangen om een helpende hand te bieden in deze crisissituatie. Tijdens een interview met de Belgische media, legt ze uit dat ze terug aan het roer staat in de keuken om maaltijden te bereiden voor het verpleegkundig personeel van het Erasmusziekenhuis in Brussel. Hoe ze op het idee kwam? Een gesprek met haar broer, die spoedarts is in Frankrijk, zette haar woorden om in daden. 

"Hij vertelde me dat het virus vluchtig is en super besmettelijk. Het duurt wel vier uur om een ambulance volledig te ontsmetten. We beseften het nog niet echt, maar toen we zagen wat er in de ziekenhuizen gebeurde en hij me een foto van zichzelf stuurde in zijn astronautenpak, begrepen we eindelijk de ernst van de situatie.”, deelt chef Arpin aan L’Echo. Een paar dagen later stond Isabelle Arpin opnieuw in de potten te roeren: "Mensen die in het ziekenhuis werken, moeten goed eten, vooral veel vitaminen", legt ze uit. Isabelle Arpin maakte ook van de gelegenheid gebruik om andere chefs op te roepen om hetzelfde te doen. Een belangrijke daad van solidariteit in deze gevoelige tijd.

Lees ook

Aanbevolen voor jou