Food

Recept: zo maak je de 'Basque brulé' cheesecake met citroen

De patissier van Café Berry in het hartje van Le Marais deelt het recept van haar overheerlijke en verrassende signature cheesecake.
Reading time 1 minutes

Ingrediënten (voor 4p):

- 1 kg roomkaas van het type Philadelphia
- 300 g suiker
- 6 grote verse eieren
- 350 g verse room
- 1 theelepel fijn zout
- 1/2 vanillestokje
- 40 g maizena
- Sap en schil van 2 citroenen

AFWERKING
- Poedersuiker
- Citroen bergamot schil

 

Voorbereiding:

Klop in een keukenmachine 1 kg roomkaas met de suiker. Voeg de eieren er een voor een aan toe. Meng goed.

Giet 200 g room met het sap en de schil van 2 citroenen samen met een vanillestokje in een pan op een lauw vuur.

Laat de room afkoelen.

Voeg de afgekoelde room aan de rest van de room toe. Voeg al zevend de bloem en het zout toe.

Van zodra je een homogene massa bekomt, giet je het beslag in een springvorm van ongeveer 15 cm hoog.

Bak 1u10 op 205° graden.

Laat minimaal 2 uur afkoelen.

Tags

recette

Lees ook

Aanbevolen voor jou