Food

Augustus in Parijs? Dan zijn deze hotelterrassen een must

Deze zomer geven de terrassen van Parijse hotels je de indruk in het zuiden van Frankrijk te zijn. 3x het bewijs.
Reading time 2 minutes
Het terras van Joy bij Fouquet's

Na enkele weken van verfraaiingswerken tengevolge van de passage van de gele hestjes, heropent het restaurant van Hotel Barrière Le Fouquet in Parijs zijn deuren. Eenmaal de trap in rood fluweel opgelopen, brengt het tuinterras van de Joy versierd met de de hulp van Maison Veuve Clicquot u naar het hart van de Provence, zijn velden met lavendel en zonnebloemen. Je krijgt er een eigentijdse keuken geserveerd op basis van seizoensproducten: King Crab met limoen, hart van rundvleesfilets Black Angus Bio of een trendy poké bowl. Op zondag wordt de plaats erg kindvriendelijk met een erg leuke, muzikale brunch.


Barrière Le Fouquet's Hotel Paris, 46 avenue George V - 75008 Parijs.
www.lefouquets-paris.com
Reservering: +33 (0) 1 40 69 60 60

Het Riviera terras van de Peninsula

Het is niet langer nodig om de hoofdstad te verlaten om de geneugten van yachting te ervaren. Tussen ligstoelen, zeilen en obers verkleed als bemanningsleden, wordt het Kleber-terras van het Peninsula Hotel omgetoverd tot een echte wandeling aan dek. Antipasti, salade niçoise, club sandwich met kreeft, terrine van foie gras, croque-monsieur bechamel en cocktails met vers fruit brengen kleur: richting Capri, met tussenstop in Saint-Tropez.
 

19 avenue Kleber, 75116 Parijs
Reservering: +33 (0) 1 58 12 67 54
lobbyppr@peninsula.com

Het Vallauris terras van het Burgundy

Op de patio van het Burgundy hotel reis je terug in de tijd: het is er bijna zoals in Vallauris in de vroege jaren 50 toen Pablo Picasso zich er vestigde om aan keramiek te werken. Vazen, gargoulettes, potten en borden geselecteerd door de kunsthandelaar Florian Daguet Bresson, net als de kussens van het huis Jules Pansu, geven dit terras een exotisch tintje. Tijdens de lunch laat chef-kok Guillaume Goupil van Baudelaire de gasten genieten van het Menu Vallauris, geïnspireerd door de moestuinen van het achterland van Cannes. Piperade, zongerijpte groenten, vis en andere lekkernijen uit het zuiden worden er briljant bereid.
 

Vallauris Terrace, Hotel Bourgogne, 6-8, rue Duphot - 75008 Parijs
www.leburgundy.com
Reservering: +33 1 71 19 49 11

Tags

restaurant
paris

Lees ook

Aanbevolen voor jou