Food

Heropening van de restaurants: de 10 terrassen om naar toe te snellen in Brussel

Na meer dan zes maanden sluiting heropenen de restaurants eindelijk hun terrassen. In deze speciale periode heeft L'Officiel een enquête gehouden om de beste adressen in Brussel te verzamelen en te weten te komen onder welke voorwaarden zij klaar zijn om hun gasten opnieuw te ontvangen.
Reading time 7 minutes
© Les Brasseries Georges

La Fabrique en Ville

/

Gelegen in het hart van het Egmontpark, op een steenworp van de chique Waterloolaan, heropent La Fabrique en Ville de deuren van haar grote terras. De perfecte plek om te genieten van een heerlijk stuk worteltaart en een huisgemaakte ijsthee, is weer klaar om zijn klanten 7 dagen per week tot 18.00 uur te verwelkomen. Om het slechte weer het hoofd te bieden, heeft het restaurant een deel van zijn terras overdekt en plaids ter beschikking gesteld om zich warm te houden. Maar, Covid verplicht, is het sterk afgeraden om met meer dan vier personen te komen. Voor zoetekauwen zijn er door de week nog ontbijt en lunches beschikbaar, evenals brunches in het weekend.

La Fabrique en Ville, Waterloolaan 44, 1000 Brussel

Le Chalet Robinson

/

Met zijn terras, tuin en de rest van het eiland van het Terkamerenbos is Chalet Robinson klaar om meer dan 300 personen te ontvangen. Voorlopig is reserveren dus niet nodig en onmogelijk. Op de agenda: een jonger en vriendelijker concept dat het restaurant van 13.00 tot 22.00 uur introduceert. Naast een nieuwe vereenvoudigde kaart op basis van warmere gerechten, zijn er nieuwe cocktails aan de kaart toegevoegd. Wat het weer betreft, zijn een tent en parasols voorzien voor het geval het regent. Contante betalingen zijn niet mogelijk. Het etablissement verwacht zijn gasten op zaterdag 8 mei om zijn terugkeer te vieren met zijn "Chalet Robinson is back" evenement waar DJ Lexx en de band Blossom Culture worden verwacht.

Chalet Robinson, Sentier de l'Embarcadère 1, 1000 Brussel

Brasserie de la Patinoire

/

De Brasserie de la Patinoire staat ook klaar om haar gasten te ontvangen. Het is op het ruime terras van het restaurant, met een onovertroffen uitzicht op het Terkamerenbos, dat de klanten de gastronomie van de brasserie kunnen (her)ontdekken, evenals de door de visboer bereide schotels met zeevruchten. Het is belangrijk te weten dat voor de lunch en het diner moet worden gereserveerd. Als je daarentegen van 15.00 tot 18.00 uur wilt genieten van de kleine lekkernijen en de kleine maaltijden die door de Tea Room worden aangeboden, hoef je niet te reserveren. Wat slecht weer betreft, is een deel van het terras overdekt.

Brasserie de La Patinoire, Chemin du Gymnase 1A, 1000 Brussel

Le Chalet de la Forêt

/

Het Chalet de la Forêt, waar een hoge gastronomie en een warme sfeer heersen, opent van maandag tot vrijdag zijn deuren voor lunch en diner. Om deze heropening in stijl te vieren, zal het sterrenrestaurant in het weekend van 8 en 9 mei uitzonderlijk geopend zijn met een speciaal "Welcome Back" menu. Reserveren wordt sterk aangeraden per e-mail, vóór 20.00 uur en bij voorkeur voor maximaal 4 personen in verband met de huidige regelgeving. Tot slot heeft het restaurant verwarmingselementen en een biotent ter beschikking gesteld om de nog koele temperaturen van het seizoen te compenseren.

Het Chalet de la Forêt, Drève de Lorraine 43, 1180 Brussel

Cospaia

Met zijn rooftop terras en zijn cocktail bar, maakt de Cospaia, gelegen aan de Avenue de la Toison d'Or, ook deel uit van het feest vanaf zaterdag 8 mei om 14 uur. Bij wijze van uitzondering zal het restaurant zijn diensten aanbieden op zondag 9 mei vanaf 16 uur om deze langverwachte heropening te markeren. Om van Cospaia en zijn keuken op basis van verse producten te genieten, is reserveren noodzakelijk. Het is echter niet nodig als je alleen voor een drankje van dit overdekte en verwarmde terras wilt genieten.

Cospaia, Kapitein Crespelstraat 1, 1050 Brussel

Chez Franz

Gelegen in de mooie wijk van Elsene, opent Chez Franz zijn terras op weekdagen vanaf 8 uur en in het weekend vanaf 10 uur. Of je nu wilt nippen van een drankje of genieten van een maaltijd, het café neemt geen reserveringen aan. De klanten worden dus uitgenodigd om te genieten van de beperktere drankenkaart wanneer ze maar willen, maar ook, vanaf 17 uur, van een nieuwe kaart met gerechten om te delen die het resultaat zijn van een samenwerking met het restaurant 203 van Sint-Gillis. Wat het weer betreft, is Chez Franz uitgerust met een zonnetent en parasols en biedt meer dan 40 overdekte plaatsen.

Chez Franz, Avenue du Haut-Pont 30, 1050 Elsene

CiPiaCe

Met twee adressen in België, het ene in Antwerpen en het andere in Brussel, heeft CiPiaCe besloten alleen haar vestiging in de hoofdstad te openen. In het hart van het Parvis de Saint-Gilles staat het restaurant opnieuw klaar om zijn klanten authentieke Italiaanse gerechten en cocktails aan te bieden. Kleine spoiler wat betreft het menu: hun iconische gegrilde octopus is nog steeds beschikbaar. Wat het soms grillige weer betreft, heeft CiPiaCe zijn terras uitgerust met parasols, een manier om jezelf ondanks alles te beschermen. Reserveren wordt sterk aangeraden.

Cipiace, Sint-Gillis Parvis 49A, 1060 Brussel

"The 1040" Sofitel

Voor de heropening van de restaurants heeft het Sofitel Place Jourdan zijn dakterras op de 7e verdieping van zijn etablissement omgetoverd tot een gemeubileerd terras. De mogelijkheid om te genieten van het 5-sterren hotel en om de keuken van Chef Jean-Philippe Watteyne te ontdekken in het restaurant "The 1040". Tussen tapasdiners, all-in formules, enz., beloven de aangeboden diensten gevarieerd te zijn. Gasten worden verwacht van donderdag tot zondag. Houd er rekening mee dat de openingstijden van dag tot dag verschillen en dat reserveren en vooruitbetalen verplicht zijn.

"The Roof, by The 1040", Hotel Sofitel - Jourdanplein 1, 1040 Brussel

Les Brasseries Georges 

Naast hun afhaal- en leveringsdiensten zullen Les Brasseries Georges op 8 mei ook hun terras heropenen. De instelling van Ucclois, met een ruime keuze aan zeevruchten, staat vanaf 12 uur klaar om haar klanten te ontvangen. Om van de befaamde brasseriegerechten te genieten, is het sterk aan te raden om te reserveren, bij voorkeur via hun website. In geval van slecht weer heeft Les Brasseries Georges zonnetenten en kachels ter beschikking gesteld. Ook al kan, zoals voor alle andere etablissementen, de dienstverlening niet worden verzekerd in geval van hevige regenval.

Les Brasseries Georges, Avenue Winston Churchill 259, 1180 Ukkel

Le Conteur

Verwarmd terras, muziek, cocktails... het is een ware reisinitiatie die het restaurant Le Conteur, gelegen op een boogscheut van de Beurs, wil opzetten voor zijn heropening op zaterdag 8 mei. Van dinsdag tot zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur en op zondag tot 17.00 uur voor de beroemde "Sunday brunch", wil het etablissement, gerund door de twee Israëlische broers Roi Zini en Ronnie Bush, oriëntaalse geuren introduceren in het hart van Brussel. Het spreekt vanzelf dat reserveren noodzakelijk is.

Le Conteur, rue du Marché aux Poulets, 32, 1000 Brussel

Lees ook

Aanbevolen voor jou