Food

Saint-Tropez: 7 insider adresjes om onvergetelijk te dineren

Even een ommetje langs Saint-Tropez ? Dan zijn dit onze beste adressen in Saint-Trop (zoals de Fransen het havenstadje zo fijntjes noemen), tussen toonaangevende namen en veelbelovende hotspots.
Reading time 7 minutes
De Byblos Cucina

Onnodig om nog het beroemde vijfsterrenpaleis voor te stellen dat eerder de grootste namen van de zevende kunst en het de muziekwereld over de vloer kreeg, van Brigitte Bardot over Romy Schneider tot Mick en Bianca Jagger. Bekend om zijn gevoel voor gastronomie is deze plek de thuisbasis van één van de meest populaire Italiaanse restaurants van de Franse Rivièra, beheerd door één van de discipelen van Michelin-sterrenchef Alain Ducasse.

Op het menu staan uitzonderlijke gerechten die de Transalpiene gastronomie in al zijn vormen vieren: Prosciutto, Coppa, Bresaola en Vitello Tonnato to die for. Daar horen ook guilty pleasures bij als Burrata of Apulia die de liefhebbers zeker zullen verrassen. Het is moeilijk om een keuze te maken tussen de Gamberoni, de schouder van lam en de pasta maar één ding is zeker: de roemruchte pizza met de chocolade is een must. Een waar genot, voor één keer niet met mate te consumeren. 

20 avenue Paul Signac, 83990 Saint Tropez
www.byblos.com

Kinugawa Saint Tropez

Nieuw Tropeziaans hoofdkwartier van de Nipponese keuken, het laatste opus van de Blackcode-groep heeft zijn thuisbasis bij het einde van de haven in het district van de pier. Epicuristen komen er bij valavond toe om in een minimalistisch kader te genieten van signature cocktails met een uniek panorama over de Middellande Zee. De gerechten dragen een onmiskenbare reputatie met zich mee van Parisiens uit de Triangle d'Or en quartier Vendôme, hier gebracht met een stevige Mediterrane twist. We kunnen niet anders dan de knapperige galette en stukjes tonijn aanbevelen met witte truffel alsook de sashimi van zeebrasem gemarineerd in citrusjus of de zwarte kabeljauw gemarineerd in miso, haast een verplicht gerecht van stamgasten.

Ronde van Pourtalet, Pier 83990 Saint Tropez
www.kinugawa.fr

La Vague d'Or

La Résidence de la Pinède is niet meer, lang leve Cheval Blanc in Saint Tropez! Revisited by Jean-Michel Wilmotte heeft dit iconsich vijfsterrenadres, op een steenworp van de Plage de Bouillabaisse, zijn authenticiteit behouden. Vaste plek voor liefhebbers van de Provençaalse gastronomie is het restaurant La Vague d'Or. Dit eetadres, onder leiding van de topchef met drie Michelinsterren Arnaud Donckele, is zijn roemruchte reputatie waardig. Je krijgt er culinaire heerlijkheden geserveerd met vijf of zeven gangen, afhankelijk van stemming en eetlust. Het zijn regelrechte smaakreizen tussen land en zee gesublimeerd door de ongelooflijke variëteit aan kruiden en lokale smaken die worden toegepast in creaties die eruit zien als echte kunstwerkjes. Speciale vermelding voor de langoustines met kastanjehoning en rozemarijn van het Massif des Maures en Zitone pasta gevuld met zwarte truffel en ganzenlever. Ook de  de succulente kaasplank met terroir kazen is absoluut de vermelding waard.

Strand Bouillabaisse 83990 Saint-Tropez
www.chevalblanc.com

La Réserve à la Plage

Wanneer de oprichter van de etablissementen La Réserve Michel Reybier een ontmoeting heeft met Philippe Starck, resulteert dat in één van de meest veelbelovende hotspots van het jaar 2019: een eerbetoon aan het Saint-Tropez van weleer bezaaid met retro-chique invloeden. Deze nieuwe bar-restaurant, gevestigd op het strand van Pampelonne, staat bovenaan de lijst met cult-zomeradressen. Het kader bestaat uit een Boheemse stijl met decoratie die zo uit een rariteitenkabinet lijkt geplukt, gekoppeld aan een genereuze eetkaart die in het teken van food sharing staat, ontwikkeld door chef-kok Nicolas Cantrel.

Een winnende formule die het begrip 'Barefoot Luxury' opnieuw definieert en waar we de hele middag genieten van vlees en de (vis)vangst van de dag gegrild op een houtvuur, verse groenten en gezonde salades. Delen is de boodschap, weliswaar zonder te vergeten om in schoonheid af te sluiten met de onweerstaanbare chocolademousse.

Weg van de Epi, Pampelonne 83350 Ramatuelle
www.lareserve-plage.com

Marius

Vijf sterren met ultramoderne architectuur, de Tropeziaanse versie van de Kube hotels blijft zeker niet onopgemerkt temidden de okerachtige gebouwen van Saint-Tropez. Met een panoramisch uitzicht op de baai van Saint-Tropez, waar superjachten in bosjes aanmeren, herinterpreteert het hotel schitterend de lokale grondbeginselen en vermengd die harmonieus met indrukwekkende, azuurblauwe zwembaden, parasol-dennen en een trendy, ultra-eigentijds ontwerp. Vanaf de eerste mooie dagen biedt restaurant Marius er een Provençaals geïnspireerde kaart onder leiding van chef-kok Armand Esbelin. Die zet op zijn beurt zonder meer de lokale smaken in de schijnwerpers en weet op die manier zowel de bon vivants als de culinaire gezondheidsadepten voor zich te winnen.  Een smakelijke reis naar de vier hoeken van het zuiden waar zeevruchten, ei en cocotte met asperges en gebakken foie gras, mediterrane sardines met spinazie, ricotta, pesto en gegrilde paprika's de smaakpapillen verwennen. Eveneens op het menu : tandbaars in korst van Nissarde tomaten of suprême van hoevekip met geprakte aardappel en knoflook.

319 departementale weg 98A, 83580 Gassin  
www.kubehotel-saint-tropez.com

acacia

Als lokaal instituut met tijdloze elegantie biedt dit 19de-eeuws kasteel hoog op de heuvels van de stad, in het hart van een privépark van 10 hectares, een ongeëvenaard uitzicht op de stranden van Pampelonne en de wijngaarden van Ramatuelle. Dit adres is een oase van groen die bewaard en gespaard is gebleven van de drukte van de binnenstad, zelfs in het hoogseizoen. Château de la Messardière is de ideale optie voor een romantisch diner voor twee met uitzicht. Regelmatig vernieuwd, geeft het menu van chef-kok Jean-Michel Béon plaats aan lokale seizoensproducten: ravioli van kreeft met bisque op smaak gebracht met vers citroengras en groene asperges of ook zonnevis met artisjok en gedroogde vruchten en filet van Camargues-stier met Rossini-stijl truffels en foie gras. Afsluiten gebeurt met een meesterlijk dessertenmenu. Dat bestaat uit verfijnde meesterwerkjes die zoete smaakpapillen zullen verrukken, ook de meest veeleisende.

Road of Tahiti 83990 Saint-Tropez
http://www.messardiere.com

Colette van Sezz Saint-Tropez

Als onverbeterlijk fetishadres voor vleesliefhebbers staat Colette voor een perfect geslaagde combinatie van grillades en fusion food. Het restaurant van chef-kok Nicolas Gautier, genesteld in het hart van het elegante vijfsterrenhotel Sezz op vijf minuten van het stadscentrum, is de place to be voor hoogkwalitatieve vleesbereidingen. We delen er een tonijn-tataki met mango en zwarte knoflook, falafel van erwtjes met Tehina-saus en speltcrackers met groene en rode guacamole. Voorts is er keuze uit het serieuzere werk als de zestig dagen gerijpte Garlice Beef Rib, gegrilde rundsfilet Aubrac of kippenborst diabolo, geserveerd met huisbereide frieten en truffel, seizoensgroenten of jonge worteltjes geroosterd met honing en curry.

151 Chemin des Salins, 83990 Saint-Tropez
https://www.colettesainttropez.com/  

Lees ook

Aanbevolen voor jou