Fashion Week

Wat je moet onthouden van de show van Valentino lente-zomer 2020?

Pierpaolo Piccioli daagt de clichés uit rond het thema zwart-wit en experimenteert met mode die verder gaat dan alleen kleur. Een tijdperk van beeldhouwers als modeontwerpers is aangebroken.
Reading time 2 minutes

de sfeer

Een neon groene wintertuin waar een vrouwen- en een mannenstem weerklinken: "Ik zal bij je zijn. (...) Ik zal er zijn." De gesproken beloften aan eenieder zijn een teken van Pierpaolo Piccioli's liefde voor woordkunst . Zo nam hij voor het vorig defilé teksten op uit de poëziebundel "Valentino On Love" van Robert Montgomery, Greta Bellamacina en andere. Twee cirkelvormige spiegels creëren een denkbeeldige draaikolk onderaan het podium. Mysterieus.

De collectie

Pierpaolo Piccioli veegt elke associatie met monochrome silhouetten uit en stelt het kleur wit voor in alle mogelijke tastbare vormen: plooien, ruches, effecten van plumasserie maar ook van transparantie. De fluo accenten, als object in het decor of als referentie in het haar, gaan gepaard met prints geïnspireerd op de natuur. De accessoires doen denken aan amuletten uit een ver verleden van onze menselijke soort.

Het detail

Een verre herinnering aan Parijs, altijd levend in New York, neemt de Arlésienne van de Now Now Buy Now haar positie bij Valentino. De "Rockstud Spike" komt voor de gelegenheid in compact formaat in heldere kleur, met XL Valentino logo in goudkleurige hardware. In roze, geel of oranje: de neon musthave tas is online te koop en in een selectie van Valentino boetieks waaronder deze in 17/19 Avenue Montaigne en 273 Rue Saint-Honoré in Parijs.

Valentino Dames S / S 20 Show

Lees ook

Aanbevolen voor jou