Fashion Week

Raf Simons' debuut voor Prada: de meest geanticipeerde show van Milaan Fashion Week

Eén van de meest geanticipeerde shows van Milaan Fashion Week: Raf Simons en Miuccia Prada onthullen hun langverwachte en co-designed collectie voor de lente-zomer 2021.
Reading time 2 minutes

Nadat eerder dit jaar werd aangekondigd dat Raf Simons bij Miuccia Prada zou vervoegen aan het hoofd van het familiebedrijf, was het nog gissen naar de manier waarop de twee ontwerpers zouden samenwerken. Ondanks de huidige situatie met beperking van evenementen, vond Prada's show voor de lente-zomer 2021 toch plaats als een live-evenement. De show die het debuut markeert van het Italiaans-Belgische duo dat voortaan Prada leidt als co-creative directors.

Een uitvergroot Prada-logo, in combinatie met de experimentele smaak van Simons, zet de toon van de collectie. In de collectie zitten verschillende grafische items met het artwork van Peter de Potter, die al langer samenwerkt met Simons en die bekend werd omwillen van zijn ontwerpen voor Jil Sander, Christian Dior en, meer recent Calvin Klein.

Terwijl de modellen circuleren in een ruimte gedrenkt in geel, zweeft een horde zwarte camera's in slow motion door de ruimte, ongetwijfeld een artistieke en veiligheidsgerelateerde overweging naar aanleiding van COVID-19. Na Raf en Miuccia's debuutshow van hun co-designerschap, volgde een live interview dat werd gestreamed, waarin de ontwerpers reageerden op vragen die kijkers via social media stuurden.

Simons en Prada sloten het interview af met hun eigen interpretatie van de toekomst van mode: "Hoe meer je verbonden bent met de realiteit - en met mensen - hoe meer zin je rol als ontwerper krijgt." Deze show voor de lente-zomer 2021 zet ongetwijfeld de koers voor een bloeiende toekomst van het merk en doet ons nu al uitkijken naar het vervolg van het co-designerschap Simons-Prada. 

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou