Fashion Week

PFW: Anthony Vaccarello brengt hulde aan iconische YSL creaties

Het defilé van Saint Laurent voor de lente-zomer 2020 ademt Parijs tijdens de gouden jaren van de Rive Gauche. Vaccarello brengt hulde aan alle iconische looks waarmee het huis geschiedenis schreef.
Reading time 2 minutes
/

Het defilé van Saint Laurent Summer 2020 ademt Parijs tijdens de gouden jaren van de Rive Gauche. Vaccarello brengt hulde aan alle cultmomenten in de geschiedenis van het huis en zijn legendarische creaties: van op maat gesneden smoking tot luxe hippie-looks die Vaccarello systematisch herinterpreteert voor een nieuwe generatie volgers.

"Het is een manier om de kleding van Rive Gauche te zien, een combinatie van de meest iconische codes. Saint Laurent draait even goed om attitude als de show zelf, "legt Anthony Vaccarello uit. De show begon met een resum lederen shorts en jeans in bermuda stijl, gecombineerd met op maat gemaakte jasjes, zonnebril à la Betty Catroux en laarzen in western stijl. De festival look van Kate Moss (circa 2005), waarbij het vest met krijtstrepen het jasje vervangt, en de shorts, ook in krijtstreep, ogen chiquer dan de eenvoudige denim shorts. De regenlaars moet plaats maken voor een hoge laars met een hak van de jaren 70. De opeenvolging van hippie-chic looks, de stijl die Saint Laurent zelf in 1976 van straat plukte, begint met bedrukte tulbanden en geborduurde jurken met paisley-motief in goud, bestikte chiffon shirts en gaat verder in geplooide rokken in lamé, XL blouses en halter necks. De show eindigt met een climax tijdens een iconische finale: glanzende smokingpakken, met Stella Tennant op kop en afgesloten door niemand minder dan Naomi Campbell. Verleden en heden zijn verenigd in een tijdloos silhouet, een denkbeeldige reis in een zeer reële en toegankelijke stijl, dat generaties overstijgt.

Tags

tendances été
tendances-printemps
tendances-ete

Lees ook

Aanbevolen voor jou