Fashion Week

Louis Vuitton lente-zomer 2020: eerbetoon aan de Belle Epoque

Dit seizoen speelt Nicolas Ghesquière op nostalgie door het DNA van de Belle Epoque tot leven te brengen in een modern en eigentijds jasje.
Reading time 2 minutes

De setting
Zoals gewoonlijk koos Nicolas Ghesquière als locatie de Cour Carrée van het Louvre in het hartje van Parijs. Overzichtelijk en geordend, is de volledige setting uit hout gemaakt, afkomstig uit bossen die op duurzame wijze beheerd worden in Frankrijk. Het volledige houten decor zal herbruikt worden in samenwerking met ArtStock. 
Het doel is om het milieu te behouden door elementen afkomstig van artistieke productie te recycleren en benutten. Op een gigantische wand speelt een projectie af van artieste Sophie, die speciaal voor Louis Vuitton een versie van "It's Okay To Cry" uitbracht is samenwerking van Woodkid.


De inspiratie
Nicolas Ghesquière roept zonder twijfel Sarah Bernhardt op, "deze grote Franse actrice die alleen de extreme rijkdom van dit tijdperk belichaamt". De gebrandschilderde ramen die deel uitmaken van het glazen dak van het Louis Vuitton-familiehuis in Asnières, in pure Art Nouveau stijl, hebben ook de ontwerper beïnvloed. 


De collectie
De collectie brengt een eerbetoon aan de “Belle Epoque”- een levendig tijdperk die ons terug neemt naar een betoverend Parijs- door stijlen, kleuren en prints te combineren. Het franse huis Louis Vuitton, opgericht in 1854 pikt de draad terug op van zijn eigen geschiedenis door terug te keren naar de klassieke kledingsvoorschriften. Een Art Nouveau stijl prijkt op de kleding door middel van hevige kleurencombinaties.


De details
De show was de perfecte gelegenheid om de nieuwe Blade tas te introduceren, een 'bewust klassiek' model dat het DNA van de beroemde koffers van het huis belichaamt. De Dauphine tas is nu ook verkrijgbaar in nieuwe materialen en vormen.


De Belgische touch
Op de catwalk schittert onder ander het Belgische model Clémentine Balcaen.


De front row
Jennifer Connelly, Justin Timberlake en Jessica Biel, Justin Theroux en Emma Chamberlain, Chloe Grace Moretz, Catherine Deneuve, Alicia Vikander, Mark Ronson, Ruth Negga en vele anderen.

/
1570186895358574 clementine balcaen show louis vuitton spring summer 20
Belgisch model Clementine Balcaen

Tags

tendances été
tendances-printemps
tendances-ete

Lees ook

Aanbevolen voor jou