Mode

Louis Vuitton : artiest Alex Israel herinterpreteert de zijden carrés

Kunstenaar Alex Israel zit niet stil. Hij heeft nog maar net de Louis Vuitton Capucines handtas een nieuwe look aangemeten voor het Artycapucines project en lanceert nu ook een nieuwe collectie in samenwerking met het Franse modehuis.
Reading time 1 minutes

De collectie is kleurrijk en heeft een levendige popesthetiek in de kenmerkende stijl van de LA based artiest. Acht items - sjaals, dekens en bandeaus - krijgen een golvend patroon, een verwijzing naar zijn werk “Wave”. Daarnaast haalt de kunstenaar inspiratie uit zijn bronzen beeldhouwerk “Desparado”, wat zich vertaalt in een ludieke woestijnscène met cactussen en auto’s die gedrukt zijn op bandeaus. “Sky” vormt de basis voor enkele sjaals uit zijde en kasjmier bedrukt in twee kleuren via een nieuwe digitale druktechniek.

De samenwerking kadert binnen de artistieke geschiedenis van het Huis. In navolging van creatieve legendes als Takashi Murakami, Richard Prince, Stephen Sprouse en Yayoi Kusama, is het aan Alex Israel om zijn inspiratie de vrije loop te laten gaan.

De collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar en topmodel Karlie Kloss krijgt de hoofdrol in het modeverhaal. Ontdek de beelden hieronder.

1561728459634260 bandeau classique desperado en soie. carre ge ant wave
1561728493163478 carre 90 wave en soie. plaid wave en soie laine et cachemire.
1561728513601544 plaid wave en soie laine et cachemire

Lees ook

Aanbevolen voor jou