Fashion Week

Fendi Haute Couture: Kim Jones cast Bella Hadid, Cara Delevingne, Kate Moss en dochter

Het langverwachte debuut van de Fendi Haute Couture Lente-Zomer 2021-show was een van dè hoogtepunten van de Haute Couture fashion week. Een uitzonderlijke scenografie, een cast van celebrities en it-girls en de 19 adembenemende creaties van Kim Jones: ontdek er alles over.
Reading time 3 minutes

Kim Jones is een gevierd modeontwerper en blijft de complexe mode-industrie steeds weer verbazen. Een virtuoos van contrasten, die bruggen tussen verschillende genres bouwt, die durft te spelen met de grenzen tussen streetwear en luxe, en kunst en mode weet te verenigen de afgelopen 10 jaar. Door hard werken, nieuwsgierigheid en buitengewoon talent ging de voormalige student van Central Saint Martins, dè Londense modetempel, van streetwear label Gimme 5, opgericht door Michael Kopelman, naar de grootste luxe huizen. Zijn invloed reikt verder dan mode ontwerpen, zozeer zelfs dat hij in 2020 de Britse onderscheiding van Officer of the Most Excellent Order of the British Empire krijgt, uitgereikt door koningin Elizabeth II. De laatste wijding vond afgelopen september plaats, toen Fendi - een van de parels van de LVMH-groep - hem tot artistiek directeur van de vrouwencollecties benoemde, waarmee hij Karl Lagerfeld opvolgde.

"Kleding heeft een veel belangrijkere functie dan ons alleen warm te houden. Het verandert onze kijk op de wereld en de kijk van de wereld op ons."- Virginia Woolf, Orlando

Een show opgedragen aan Virginia Woolf

"[Om de verjaardag van Virginia Woolf te vieren] kondigt het Fendi-huis met trots de aanwezigheid aan, door een prachtige uitvoering van Kim Jones 'eerste Couture-show, van een niet-gepubliceerde compositie van Max Richter, die aansluit op zijn fundamentele werk getiteld 'Woolf Works A mix' van titels en vocale fragmenten gesproken door vrienden van het Huis die een selectie van liefdesbrieven lezen die werden uitgewisseld tussen Virginia Woolf en Vita Sackville-West, het muzikale werk zal worden onthuld tijdens de digitale show (. ..) " kondigde het in Rome gevestigde modehuis aan op Instagram, enkele dagen voor de haute couture-show. Alles draait rond de gedachte aan deze belangrijke literaire persoonlijkheid van de twintigste eeuw die we konden aflezen aan de 19 looks die Kim Jones creëerde. Een bijzonder eerbetoon dat het concept van binariteit overstijgt - een centraal thema van Woolfs werk - voelbaar door de vloeiendheid van de silhouetten, het samenspel van overlays en transparanties, zelfs in het borduurwerk die geïnspireerd is op de fresco's die de muren van de Charleston Farmhouse versieren. Vandaag de dag een heiligdom van de Bloomsbury Group, en dat is te zien aan het artistieke erfgoed van dit vroegere collectief. 

/

Een casting op hoog niveau

Fans van het eerste van de Britse ontwerper zijn niet toevallig de meest geboekte topmodellen van de modescene, waaronder Kate Moss, Naomi Campbell, Christy Turlington en Bella Hadid, die allen aanwezig waren om het Haute Couture-debuut van hun kameraad te steunen. Maar de grootste verrassing van de show? Demi Moore die bovenaan de line-up prijkt, de terugkeer van Cara Delevingne en de présence van jaren 80 icoon Farida KhelfaEen casting die duidelijk in teken staat van familie, want naast het herenigen van alle vrienden en familie van het Italiaanse huis, liepen ook de dochters van Kate Moss, Lila Grace, en Silvia Venturini Fendi, de sieradenontwerpster Delfina Delettrez- Fendi mee in het defilé.

Ontdek de Fendi Couture lente-zomer 2021 show:

Fendi Couture Lente Zomer 2021

Lees ook

Aanbevolen voor jou