Deco

Binnenkijken in Kim en Kanye's villa in LA, die ontworpen is door deze twee Belgen

In een interview met "Architectural Digest", gunnen Kim Kardashian en Kanye West een blik in hun ultra-minimalistische villa, ontworpen door twee Belgische architecten: Axel Vervoordt en Vincent Van Duysen. Een rondleiding.
Reading time 3 minutes

Een architecturale gang, unieke wastafels, op maat gemaakte koelkasten, een verzameling kunstwerken van elk genre… De villa van Kim Kardashian en Kanye West ligt in de wijk Hidden Hills in Los Angeles en is op zijn minst fascinerend te noemen. Het blad Architectural Digest, dat zich specialiseert in high end design, interieur, architectuur en kunst, mocht voor het maart 2020-nummer de waanzinnige woning van 60 miljoen dollar binnendringen, waar minimalisme hoogtij viert. Wat nog frappanter is dan het prijskaartje, is misschien wel het duo achter Kim en Kanye’s stekje. Het bekende koppel schakelde de hulp in van twee Belgische sterarchitecten: Axel Vervoordt en Vincent Van Duysen hebben namelijk de villa volledig gerenoveerd. "We liepen langs dit ongelooflijk extravagante huis in de buurt. Ik was net bevallen van North, en we liepen toen veel om mijn zwangerschapskilo’s te verliezen,” zegt Kim Kardashian. "Ik kende de stijl van Kanye toen nog niet echt, maar ik vond het huis perfect. Kanye was minder enthousiast. Hij zei: "Het valt mee.” Het ontwerp van de villa werd tot in de puntjes uitgewerkt, de constructiewerken in de badkamer, met vlakke marmeren wastafels en het exclusieve maatwerk zorgden zelfs voor een vertraging van acht maand.

Axel Vervoordt, genie van de Belgische architectuur

Kunst- en antiekhandelaar, ontwerper, decorateur en architect... Axel Vervoordt heeft een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd als architect op internationaal niveau. Tijdens zijn project voor Kim Kardashian en Kanye West, lanceerde hij in 2019 bovendien zijn eigen Axel Vervoordt Foundation aan de Kanaal site in Wijnegem, een cultureel project om de stad een boost te geven. Aan de oevers van het Albertkanaal te Antwerpen, ging de Belgische ondernemer de uitdaging aan om het voormalige industrieterrein om te vormen tot een kunstgalerij van zijn eigen werken, evenals zijn verzameling van Griekse, Romeinse en Egyptische verzamelobjecten, Aziatische en hedendaagse kunst. Op de Kanaal site vind je verder nog tentoonstellingen, ateliers, maar ook een restaurant, bakkerij en kantoor- en residentiële gebouwen.

Vincent Van Duysen, het creatieve brein

Vincent Van Duysen zit ook niet stil. In de loop van zijn carrière heeft hij tal van prijzen ontvangen, waaronder de "Vlaamse Cultuurprijs voor Design", maar ook de prijs voor "Belgisch Ontwerper van het Jaar". In 2016 stellen de Italiaanse merken Molteni&C en Dada hem aan als artistiek directeur. Zijn ontwerpen van flagship stores en nieuwe producten tillen het imago naar een nieuw niveau. In 2018 wordt Vincent Van Duysen ook Creative Head of Product Development van Sahco voor Kvadrat. Eén voor één verwezenlijkingen die mooi op zijn CV staan en die hem onder de aandacht van Kim en Kanye brachten. Zijn eerste project voor Kimye? De ultra girly kamer van dochter North West, een opdracht waar hij niet meteen warm van werd, zoals hij op Instagram deelde. Van Duysen herpakte zich met de quote ‘creativiteit ontstaat van zodra je je comfortzone verlaat". En hier is het bewijs.

Tags

kim-kardashian

Lees ook

Aanbevolen voor jou