Art & Culture

Manolo Blahnik tipt zijn 5 favoriete, oude films om in lockdown te zien

De legendarische schoenontwerper Manolo Blahnik heeft altijd een voorliefde gehad voor cinema. Tijdens zijn 50-jarige carrière was film een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vandaag geeft hij ons zijn beste filmtips om in quarantaine te bekijken.
Reading time 3 minutes

DOUBLE INDEMNITY

Door Billy Wilder, uitgebracht in 1944

Barbara Stanwyck speelt de rol van een uitdagende huisvrouw die een verzekeringsagent gespeeld door Fred MacMurray, verleidt in het kader van een moorddadig fraudeplan. De moord op haar man die haar een dikke verzekeringsbonus kan opleveren.

'Ik ben dol op alle films met Barbara Stanwyck. Haar acteerprestaties zijn fantastisch in Double Indemnity...en de beelden zijn prachtig.'

POSSESSED

Door Curtis Bernhardt, uitgebracht in 1947


Joan Crawford speelt de rol van een geesteszieke vrouw die is opgenomen op een psychiatrische afdeling, waar ze vertelt door welke complexe situatie ze daar terecht is gekomen. Een dramatisch verhaal over de obsessie van een vrouw met haar ex-minnaar.

ALL ABOUT EVE

Door Joseph L. Mankiewicz, uitgebracht in 1950


Bette Davis, een gerenommeerde Broadway-ster, huurt de ambitieuze jonge "Eve" in, gespeeld door Anne Baxter, als haar persoonlijke assistent. Maar het lijkt erop dat Eve een listig plan heeft om haar obsessie voor haar grote idool te zegevieren en haar van haar leven te beroven.


'Bette Davis is gewoonweg spectaculair.'

REBEL WITHOUT A CAUSE

Door Nicholas Ray, uitgebracht in 1955

De film gaat over James Stark, gespeeld door James Dean, en een paar emotionele tieners uit de middenklasse die zich in een nieuwe stad vestigen om met een schone lei te beginnen. Maar 'the new kid on the block' wordt verliefd op Judy (gespeeld door Natalie Wood), de vriendin van een bekende herrieschopper.

'Wat een prachtige film, James Dean is een icoon, en deze jas: ik had dezelfde in rood leer!'

ET DIEU CREA LA FEMME

Door Roger Vadim, uitgebracht in 1956

Brigitte Bardot speelt de rol van een jonge vrouw die zichzelf 'seksueel bevrijd' noemt in St Tropez. Haar naïeve echtgenoot probeert haar voor zich te houden, ondanks haar affaires.

"Brigitte Bardot is altijd een enorme inspiratiebron geweest voor mij door haar schoonheid en haar acteertalent, zo elegant, vrouwelijk en mooi."

LE GUEPARD

De Luchino Visconti, uitgebracht in 1963

De prins van Salina, een nobele aristocraat met een onberispelijke integriteit, probeert zijn familie en zijn sociale klasse te behouden temidden van de sociale onrust in Sicilië in de jaren 1860. Met Burt Lancaster en Claudia Cardinale.

“Visconti belichaamt de Europese beeldcultuur. Al zijn films zijn creaties van een kunstenaar die gebeten is door schoonheid. Le Guepard is zo mooi gemaakt. '

Lees ook

Aanbevolen voor jou