Art & Culture

Quarantaine: meer dan 1000 zeldzame films gratis streamen

Van Stanley Kubrick tot Alfred Hitchcock en Tim Burton...Open Culture biedt redding tijdens de quarantaine en biedt meer dan 1000 zeldzame films ter beschikking om gratis te streamen. Films die je niet op Netflix vindt!
Reading time 1 minutes

Aangezien België officieel in quarantaine gaat op woensdag 18 maart omstreeks 12 uur 's middags, wordt het belangrijk om dubbel zo inventief te zijn qua entertainment binnenshuis. Onze suggestie? Breid je filmkennis eens uit en ontdek niet minder dan 1.150 zeldzame films die  Open Culture online beschikbaar maakte in hun database. Een combinatie van kortfilms en langspeelfilms is nu beschikbaar via YouTube, Vimeo of de website van Open Culture.

Van de eerste film van Stanley Kubrick (Fear and Desire, 1953) tot de film van Christopher Nolan, het afstudeerproject van David Cronenberg (From the Drain, 1967) en zelfs de originele versie van Tim Burton's Frankenweenie uit 1984. Open Culture biedt een unieke inzage in de eerste ervaringen achter de camera van enkele genieën van de voorbije decennia. Ook films die je op geen enkel streaming platform of videotheek zal vinden, komen aan bod zoals bijvoorbeeld Bon Voyage, een korte propagandafilm in het Frans geregisseerd door Alfred Hitchcock in 1944.

Als je niet weet wat te doen vanavond, dan is het misschien tijd om in het werk van Charlie Chaplin te duiken, of om Charade met Audrey Hepburn te zien, of de drie prequels die vooraf gingen op de release van Blade Runner 2049, of de eerste, prille stappen in de carrières van Tim Burton, Quentin Tarantino en David Lynch...De marathon kan beginnen!

Lees ook

Aanbevolen voor jou