Beauty

Labelchic, dè beauty tempel in Brussel die eco en luxe verenigt

Natuurlijke beauty in een luxueus jasje: bij de Brusselse beauty tempel Labelchic gaan traditie en innovatie hand in hand. Hier vind je de hipste nichemerken uit elke hoek van de wereld en binnenkort kan je er terecht voor facials en beauty behandelingen die nèt iets anders zijn dan die van de traditionele beauty spa.
Reading time 5 minutes
© Labelchic

Labelchic, de boetiek van Océane Taquoi, brengt natuurlijke skincare van hippe nichemerken uit Amerika, Scandinavië en Australië, gecombineerd met heilzame behandelingen. Ze kiest daarbij resoluut voor producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, een trend die het landschap van luxe skincare herdefinieert.

1589465177738207  mg 3572
© Labelchic

• Hoe kan je Labelchic het best omschrijven en hoe is het concept ontstaan? 

Ik heb ruim drie jaar voor een trendwatching agency gewerkt en ben nu nog steeds als consultant actief voor mijn eigen agentschap, gespecialiseerd in de cosmetische sector. Vandaar Labelchic: ik wilde een soort bubbel in de ‘urban jungle’ creëren, een beauty tempel waar alles draait om self-care met natuurlijke producten. Ik krijg vrouwen over de vloer van 25 tot zelfs 75 jaar. 

• Waarom koos je voor een 100% natuurlijk aanbod? 

We zien de laatste jaren overal de term ‘clean beauty’ opduiken, zonder echt de betekenis ervan te kennen: het bant alle controversiële ingrediënten. Labelchic onderscheidt zich door de doeltreffendheid van natuurlijke producten te combineren met een ritueel van self-care. Eco zonder in te boeten op luxe dus. 

• Ook de term “holistische beauty” klinkt bekend in de oren, maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld? 

Dit concept komt uit de traditionele, Chinese geneeskunde en vertrekt vanuit het idee dat geest, lichaam, gezondheid en dus ook schoonheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik probeer een holistische beauty benadering bij Labelchic toe te passen door een open gesprek met klanten aan te gaan. Dan stel ik gerichte vragen over hun slaap, voeding, stress, werkomgeving. Ook adaptogenen bieden soelaas: supplementen van kruiden en bloemen die je fysiologische samenstelling in evenwicht brengen. Die vind je ook in het aanbod. 

1589465199761521  mg 3848
© Labelchic

• Welke merken vinden we bij Labelchic? 

De Amerikaanse markt is heel geavanceerd op het vlak van natuurlijke skincare en ook veel labels in Scandinavië en Australië volgen die trend. Ik focus vooral op nichespelers die ik ontdekte tijdens mijn reizen, door prospectief werk met mijn agency, op sociale media en zelfs dankzij tips van klanten. 

• Wat is vegan skincare? 

Veel mensen halen de termen vegan, natuurlijk en organisch door elkaar. Vegan skincare bevat geen dierlijke ingrediënten, dus ook geen bijenwas of honing, maar het kan wel synthetisch zijn. In natuurlijke skincare worden geen synthetische ingrediënten gebruikt, enkel natuurlijke. Organische skincare gaat nog een stapje verder en kent labels en certificaten toe, zoals bijvoorbeeld het Ecocert label. 

1589465324958388  mg 3594
© Labelchic

• Wat zijn de meest voorkomende problemen waarvoor vrouwen over de vloer komen? 

De disconnectie tussen huid en lichaam, die zich uit in klachten zoals acné. We proberen altijd de onderliggende oorzaak achter huidklachten te achterhalen -vaak gaat het om stress, hormonale veranderingen of voeding. 

• Hoe ziet je eigen skincare ritueel eruit? 

Ik begin altijd met een cleanser, maar mijn favoriete product is een mist spray: ik gebruik deze na de cleanser, om te kalmeren en te hydrateren. Een mist is vaak onderschat, nochtans kan het even krachtig werken als een serum. Verder houd ik van maskers, instant resultaat en het is een heerlijk verwenmomentje. Mijn tip: double-masking, waarbij je twee maskers na elkaar gebruikt, elk met een ander effect. 

• Wat zijn je toekomstplannen? 

In juni open ik een gloednieuwe beauty room in de shop, waar ik behandelingen en workshops aanbiedt. Eén daarvan is de ‘Led Light Boost’, een facial die natuurlijke gezichtsverzorging combineert met de heilzame effecten van led licht door middel van een ‘high-tech’ masker. Het werkt niet alleen enorm ontspannend maar op lange termijn krijg je ook een zichtbare verbetering van de huid. Mijn favoriete tool is de Gua Sha, een minerale steen die je volgens traditionele technieken over je gezicht schraapt. Bij Labelchic bieden we een facial aan die je de techniek aanleert en instant werkt op je glow, rimpels en lymfedrainage. Achteraf kan je de Gua Sha thuis dagelijks verder gebruiken. 

• Welke trends voorspel je als trendwatcher? 

De grootste uitdaging voor de beauty-industrie wordt ongetwijfeld het beschermen van de huid tegen de omgeving. Gevoeligheid en allergieën door vervuiling of chemische producten zijn de meest voorkomende huidproblemen. Ik merk ook dat er meer en meer fusies ontstaan tussen een natuurlijke, traditionele benadering enerzijds en extreem geavanceerde  technologie anderzijds. Vroeger stonden de twee haaks op elkaar, terwijl nu blijkt dat ze best complementair kunnen zijn. The best of both worlds! 

labelchic-brussels.com

Antoine Dansaert 95, 1000 Brussel

Lees ook

Aanbevolen voor jou