Art & Culture

"Friend Zone" door Emma Gelaude

Elisabeth Ouni is de eerste in de "Friend Zone" series waarin onze ambassadrice Emma Gelaude met trots haar vrienden voor het leven voorstelt.
Reading time 4 minutes
© Luka Host

Gewapend met een polaroid en een flinke dosis lef, stapt ze op hip hop finest af. Kendrick Lamar, Pharrell Williams & Wiz Khalifa zijn maar enkele van de vele artiesten die ze heeft geïnterviewd voor "A Polaroid Story", haar muziekplatform. Elisabeth Ouni gaat steevast op zoek naar een ‘echt moment’ en creëert zo unieke content met internationale allure. Deze Oostendse met Arabische roots woont al jaren in Gent als thuisbasis voor APS. Het is in de beginjaren van de befaamde Gentse discotheek Culture Club dat we elkaar anno 2002 voor het eerst ontmoetten. De zwoele urban beats van resident dj TLP aka Troubleman brengen ons letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar. 17 jaar later is er veel en tegelijk weinig veranderd.

 

Emma : Omschrijf jezelf in 3 woorden   

Elisabeth : Loyaal. Vastberaden. Assertief.

 

Emma : Wat maakt je intens gelukkig?

Elisabeth : Creatief bezig zijn. Momenten vastleggen. Eten. DJ’n op een feest en iedereen aan het dansen krijgen. Zonsondergangen en horizons.

 

Emma : Op welke karaktertrek ben je het meest trots?

Elisabeth : Dat je altijd op mij kan rekenen, alhoewel ik hardleers heb moeten leren dat ik die eigenschap niet zomaar aan iedereen op een zilveren schaal moet presenteren.

 

Emma : Wat is liefde volgens jou?

Elisabeth : Elkaar aanvaarden zoals je bent met goede en slechte kantjes en elkaar laten evolueren door goede en slechte tijden. Of het nu over een relatie of vriendschap gaat.

 

Emma : Wat is je meest waardevolle bezit?

Elisabeth : MIjn archief dat ik opgebouwd heb voor APolaroidStory.com, wat bestaat uit 9 jaar Polaroid, video en foto materiaal.

 

Emma : Wanneer voelde je je succesvol en waarom?

Elisabeth : Ik voel me zelden ‘succesvol’. Succes is ondefinieerbaar voor mij. Doen wat je echt wil in het leven, los van wat de maatschappij of familie en vrienden vinden, is misschien wel de beste definitie van succes.

 

Emma : Heb je een stijlicoon?

Elisabeth : Vrouwen met eclectische stijlen die toch zichzelf blijven zonder gedefinieerd te zijn door de brands die ze dragen zoals Solange Knowles en Vanessa Paradis.

 

Emma : Wiens kunst doet je wegdromen?

Elisabeth : Ik hou van artiesten met een enorme body of work waar je je kan blijven in verdiepen, zoals Frida Kahlo, Basquiat en Andy Warhol maar ik heb ook een enorme appreciatie voor hedendaagse Afrikaanse kunstenaars en ‘Black Art’ in general.

 

Emma : Welk boek raad je iedereen aan?

Elisabeth : Echhart Tolle – The Power Of Now.

 

Emma : Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen?

Elisabeth : Luister naar je instinct, het liegt nooit.    

 

U kunt het werk van Elisabeth Ouni hier, hier of hier vinden. Hier vindt u de Instagram van Emma Gelaude.

Lees ook

Aanbevolen voor jou