Travel

Zo reizen we in 2020

Vijf reistrends die onze manier van reizen drastisch zal veranderen.
Reading time 2 minutes

In 2020 gaan we massaal op zoek naar iets anders. Of toch op vlak van reizen. Want volgens een enquête geven we volgend jaar de voorkeur aan alternatieve reizen, welgeteld volgens deze vijf trends.

Ongewone bestemmingen

Hoe ongerepter de bestemming, hoe hoger het op het verlanglijstje staat van favoriete reisbestemmingen. Volgend jaar willen reizigers nieuwe horizonten ontdekken door zich op onbekend terrein te begeven. Het verre noorden of minder toeristische bestemmingen in het oosten zoals Bhutan zou wel eens de perfecte vakantiebestemmingen kunnen zijn in 2020.
 

Technologie als gids

Onze favoriete reisgids volgend jaar is er eentje in pocket formaat. Vooral je smartphone zal je de weg wijzen in de toekomst op reis. Technologie kan ons 'slim' advies geven en biedt de mogelijkheid om onze reiservaring te delen met andere gebruikers. Om die hidden spot op het strand in Costa Rica perfect te lokaliseren, of dat underground eettentje in één van de wijken van Tokyo, op aanraden van locals, terug te vinden. Denk aan apps zoals Airbnb, Mapstr, Hopper, TripIt, 

Slow travel

Het concept 'langzaam reizen' is aan een opmars bezig en zal enkel aan populariteit winnen in 2020 onder reizigers. Dè ultieme manier om aan mindfulness te doen is een roadtrip, een trektocht of een treinreis. Misschien vind je eindelijk de tijd om de Orient Express te nemen in 2020.

Actie

In een wereld die steeds hectischer wordt, hebben we steeds minder vrije tijd. Niet alleen voor vakanties, maar ook in het dagelijks leven. Fervente reizigers willen hun tijd op vakantie maximaal benutten en zullen in 2020 eerder voor bestemmingen kiezen waar een waaier van activiteiten en bezienswaardigheden beschikbaar zijn. Denk aan grote steden die strategisch gelegen zijn nabij prachtige natuur zoals Los Angeles, Rio de Janeiro maar ook Kaapstad en Tokyo. 

Reizen naar restaurants

Of het eten lekkerder wordt of de reizigers liever eten, laten we in het midden. Eén ding is zeker, volgend jaar speelt gastronomie een belangrijke rol bij het beslissen van de bestemming. Er wordt al gesproken van een "boekingsrace", waarbij het letterlijk een ratrace is om een tafeltje te kunnen bemachtigen bij de beste restaurants in wereldsteden. Vaak zijn het restaurants met lange wachtlijsten. Een tafeltje boeken kan je dus maar beter samen doen terwijl je je vliegticket boekt. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou