Travel

Slapen in het oudste pand in het historisch hart van Antwerpen

Suitehotel de Gulde Schoen in hartje Antwerpen bevindt zich pal op een archeologische hotspot. Niemand minder dan Rode Duivel Moussa Dembélé, zijn moeder Thilly en zus Assita openden er een high-end boutique hotel in 2018.
Reading time 2 minutes

Ooit al eens willen slapen in één van de oudste panden van Antwerpen? Het kan. Sinds Rode Duivel Moussa Dembélé samen met zijn familie deze historische site ombouwde tot een boutique hotel, kan je baden in luxe terwijl je een stukje geschiedenis opsnuift.

Na een grondige renovatie ontstond hotel Gulden Schoen uit een versmelting van drie historische panden: noordelijk De Ghulden Schoen, vandaar de naam van het Suitehotel, zuidelijk Den Cleyne en Grooten Passer. Tijdens de late middeleeuwen, in de 14de-15de eeuw, groeiden de panden uit tot fraaie koopmanswoningen. De oudst bewaarde steenbouwresten bevinden zich in de kelder van Den Ghulden Schoen. Zowel de Ghulden Schoen als Den Passer kwamen doorheen de tijd in handen van voorname families van bankiers en handelaars. 

Het gebouwcomplex verkreeg doorheen de tijd bijzondere en kenmerkende bouwkundige elementen, zoals traptorens, meerdere binnenkoeren, een zuilengalerij, muurschilderingen, indrukwekkende kelders en een monumentale toegangspoort in barokstijl. Als je vandaag het pand betreedt, zie je een elegante versmelting van oud en nieuw.

De familie Dembélé wou dat de Gulde Schoen aanvoelde als een thuis. Het hotel biedt dan ook verschillende diensten aan: van een privébutler, tot kinderopvang, gepersonaliseerd shopadvies, Assita Dembélé en haar team staan volledig ter beschikking tot hun gasten om hun noden op maat te vervullen.

Het hotel bestaat uit 9 karakteristieke suites en The Gilded Bar & Restaurant. Het interieur van elke suite werd met uiterste finesse en oog voor detail ontworpen. Iedere suite is uniek en er werd gekozen voor natuurlijke en exclusieve materialen in de afwerking, zoals natuursteen, marmer en massieve houtsoorten. Tussendoor kan je van een kopje koffie of een aged whiskey on the rocks nippen in 'The Gilded Bar', ingericht in de stijl van een oldschool gentleman's club. Ook het restaurant 'The Gilded Restaurant' is een streling voor het oog met een eclectische mix van kleuren en design elementen.  

Adres: Melkmarkt 39, 2000 Antwerpen

Meer info op www.guldeschoen.be of op hun Instagrampagina @guldeschoen

Lees ook

Aanbevolen voor jou