Travel

Reizen: 5 herfst bestemmingen om met de Thalys te ontdekken

Bestaat er een beter plan dan een citytrip om even een break te nemen van de dagelijkse sleur? Op zoek naar een snel, ecologisch en betaalbaar alternatief voor het vliegtuig? De Thalys reist vanaf Luik, Brussel of Antwerpen. Zoom in op 5 bestemmingen op minder dan 2 uur van België die de moeite waard zijn tijdens de herfst.
Reading time 3 minutes

Parijs, de absolute must-visit

1571911499700470 ilnur kalimullin cb0qrf8ib4i unsplash

Een onmisbare top bestemming vlak bij ons, Parijs is de stad waar je wel voor duizenden redenen langs gaat: de straten ontdekken temidden van de Haussmann-gevels, de mooiste boetieks, immense tentoonstellingen... De Franse hoofdstad zit vol met kleine en geweldige verrassingen. Qua tentoonstellingen staat mode in de schijnwerpers dit najaar: de Mondriaanse jurken van Yves Saint Laurent worden tentoongesteld in het Yves Saint Laurent Museum, het talent van Alaïa in het hart van de Azzedine Alaïa Association en Karl Lagerfeld's meest fantastische creaties voor Chanel in de kunstgalerij Royal Monceau. Parijs blijft een openluchtmuseum dat je minstens één keer in je leven moet bezoeken en wel voor deze iconische trekpleisters als de Eiffeltoren, Montmartre, de Notre Dame en de Champs-Elysées.

Keulen voor zijn legendarische kerstmarkten

1571911612580967 patrick reichboth cuxuk4j8 jc unsplash

Voor kerstfans is Keulen ongetwijfeld de meest gedroomde bestemming. Van 25 november tot 23 december 2019 is het stadscentrum tussen de kathedraal en de Rijn verlicht en vertoef je in een magische sfeer met niet minder dan zeven kerstmarkten waar je van de ene verrassing in de andere valt. Aan de voet van het grootste gebouw van Keulen, zijn er meer dan 160 houten chalets met een breed scala aan handwerk, lokale lekkernijen en culinaire hoogstandjes van over de hele wereld.

Rotterdam voor design

1571911860133246 stijn hanegraaf mnvf9rostbw unsplash

Het is dè stad bij uitstek met ultra modern design om te bezoeken voor een culturele trip. Rotterdam, de havenstad van de Nederlandse provincie, is na de Tweede Wereldoorlog bijna volledig opnieuw gebouwd en staat nu bekend om zijn moderne en gedurfde architectuur. Niet alleen een geliefkoosde bestemming voor shopaholics, Rotterdam is ook een stad rijk aan kunst en curiositeiten. Het bewijs? Nog tot 8 maart 2020 moet je in de Kunsthal Rotterdam zijn voor "Couturissime", de waanzinnige retrospectieve expo van Thierry Mugler. Meer info vind je hier!

Amsterdam voor een smakelijke escapade

1571911960816993 brunel johnson lrhrf9dyoww unsplash

Amsterdam, het mekka van de hipste hotspots voor eten, biedt aan iedereen een unieke culinaire ervaring. Eerste stop is Mama Kelly, een restaurant dat geïnspireerd is door het beroemde Sketch-etablissement in Londen, van roze fluwelen zetels tot de roze bar en zelfs roze tafeltjes. Voor een lekkere brunch is Corner Bakery de plek voor über-kleurrijke gerechten. Vergeet ten slotte niet om langs Café George te gaan, heel populair bij Nederlandse influencers. Van pastagerechten tot sushi en burgers, deze retro-chique brasserie weet menig foodie te appreciëren.

Disneyland Parijs tijdens Halloween

1571912042972269 thomas kelley 5ytjgrntli4 unsplash

Disneyland Parijs, daar stap je rechtstreeks binnen als je van de Thalys komt. De ultieme bestemming om van een dagje vakantie te genieten met groot en klein. Voor Halloween krijgt het park een makeover, om te griezelen tussen heksen en feeën, spinnenwebben en levende pompoenen. Snel zijn is de boodschap, nog tot 3 november 2019 kan je genieten van een extra dosis huiveringwekkend avontuur.

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou