Travel

Philippe Starck's nieuwe eldorado-wellness van de Franse Rivièra: Lily of The Valley

Op de top van de Gigaro-heuvels heeft het door Philippe Starck ontworpen 5-sterrenhotel zich gevestigd als hèt wellness oord aan de Franse Rivièra.
Reading time 4 minutes

We zetten koers naar Lily of the Valley - een poëtische term die de Lelie-van-dalen in de taal van Shakespeare aanduidt - een nieuwe bestemming voor liefhebbers van de Franse Rivièra. Het vijfsterrenhotel dat Alain Weill en zijn dochter Lucie op de gezegende plek van hun traditionele familievakantie hebben ontworpen, ligt tussen de parasoldennen op de hoogten van de Croix-Valmer en biedt een adembenemend uitzicht op het Grande Bleue. Het elegante hotel is het hele jaar geopend en belooft een totale (her)verbinding met natuurlijke elementen en een welkome verademing.

De beroemde ontwerper is erin geslaagd om het beste van alle werelden te behouden en combineert op harmonieuze wijze het Provençaalse DNA en zijn smaak voor een slow life met moderne, architecturale elementen.

De dakpannen van de gebouwen en hun houten pergola's grenzen aan futuristische badkamers, terwijl het 2000 vierkante meter grote gebouw gewijd is aan wellness-verrassingen met zijn mineraal minimalisme.

Rond het grote zwembad bevindt zich het Vista-terras waar de topchefs van Cac40 voor een smeltkroes van smaken zorgen. Heathista's en multi-César-acteurs zijn er zelfs al incognito voor naar de Franse Rivièra gekomen.

De ideale vakantie voor wie zichzelf wil trakteren op een energetisch intermezzo in de ongerepte natuur van de Golf van Saint-Tropez.

/

Een plek die volledig gericht is op welzijn

Het element dat Lily of the Valley onderscheidt van haar concurrenten? Het onvergelijkbare wellnessaanbod, dat in contrast staat met de omliggende paleizen. Ook de smakelijke gerechten van chef-kok Vincent Maillard zorgen voor ongeëvenaard hotelverblijf: het ontbijt past zich aan alle dieetwensen aan, terwijl op het lunchmenu de lokale en seizoensgebonden producten een prominente plaats innemen. Je kunt genieten van vismarinade met venkel, leliesalade met quinoa en seizoensgroenten, gekookte tonijn met kappertjes of een friss tomaten- en rodevruchtensoep. De ideale gerechten voor een zwoele zomer.

Het hartje van het hotel, het wellnessdorp, beslaat 2000 vierkante meter en is volledig gewijd aan het evenwicht tussen lichaam en geest. Hier kun je je onderdompelen in de door het hotel samengestelde wellnessprogramma's, waarbij de nadruk ligt op sport, gewichtverlies of detox.

Deze volledig gepersonaliseerde protocollen zijn toegankelijk voor de gasten van Lily of the Valley, maar externe cliënten kunnen ook voor een dieetprogramma komen, met menu's samengesteld door Dr. Jacques Fricker.

Wat staat er op de agenda? Consultaties door voedings- en natuurgeneeskundige experts, privé coachingsessies in de fitnessruimte met Technogym-apparatuur met uitzicht op het uitgestrekte zwembad in de wellness waar alleen volwassenen zijn toegelaten en verschillende groepslessen zoals aquaboksen en floatyoga. Er zijn ook "Biologique Recherche"-behandelingen van de Sun Spa Esthederm, bijvoorbeeld om de melanine en epidermisexfolie te stimuleren, of in de after-sun versie om de bruining te optimaliseren en de duur ervan te verlengen.

"De ervaring is des te succesvoller als deze wordt uitgevoerd in een onderdompeling, wat verklaart waarom het merendeel van onze wellnessprogramma's wordt gevolgd door hotelgasten", legt Lucie Weill uit. "Gezien de post-Covid periode is er een zeer grote vraag naar wellness onder onze gasten, wat de gebruikelijke clichés die geassocieerd worden met het zomerseizoen van luieren, eten en alcohol drinken, verandert. Onze klanten lijken zich opnieuw te willen focussen op zichzelf, om zichzelf te trakteren op een rustgevend en bevoorrecht moment. Voor een 5-sterrenhotel en gezien de prijzen die wij hanteren is onze klantenkring nog vrij jong. Dit toont de groeiende impact van welzijn onder dertig- en veertigjarigen, generaties die zich ten volle bewust zijn van het belang van een gezonde levensstijl en op zoek zijn naar concrete oplossingen die hen in staat stellen om gezond ouder te worden".

 

Colline Saint Michel, Boulevard Abel Faivre, Quartier de Gigaro, 83420 La Croix-Valmer

www.lilyofthevalley.com

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou