Beauty

De meest legendarische spa van de Franse Rivièra?

Een rondleiding door de nieuwe Eden Roc spa van La Prairie, een intiem welzijnswalhalla dat zijn strepen dubbel en dik verdient als de ster van de Franse Rivièra.
Reading time 3 minutes
Hôtel Du Cap

De locatie

Weinig hotels spreken meer tot de verbeelding dan Hôtel du Cap, dat jaarlijks het toevluchtsoord is van heel Hollywood en alle bijhorende elitaire kringen tijdens het filmfestival in Cannes.

Sins de opening in 1870, heeft deze parel van de Oetker Collection-groep, gelegen op het puntje van Cap d'Antibes, tal van historische beroemdheden tot zijn gasten mogen rekenen. Onder hen Jules Verne, Marc Chagall en Francis Scott Fitzgerald, die in zijn meesterwerk 'Tendre est la nuit' vertelt over het legendarische luxe oord.

Mede dankzij een XXL-renovatie van meer dan 40 miljoen euro tussen 2008 en 2015, heeft het majestueuze Napoleon III-gebouw niets van zijn pracht verloren en blijft het één van de meest felbegeerde plaatsen om te overnachten aan de Franse côte d'Azur. 

Het clienteel? Een smeltkroes van VIP's van onder andere Russische oligarchen, bekende koppen uit de CAC 40, politieke figuren, Hollywood-sterren en leden van aristocratische kringen die zeer gesteld zijn op hun privacy.

 

Een mijlpaal van schoonheid en anti-veroudering door La Prairie

Het centerpiece van deze exclusieve plek waar Rita Hayworth ooit Prins Ali Khan ontmoette, naast het uit steen gehouwen zwembad? Dat is de spa die verscholen ligt in een oase van natuur, tussen de Aleppo-dennen die het beroemde pad flankeren, met een adembenemende blauwe zee als achtergrond.

Na een workout in de fitness uitgerust met de nieuwste hightech apparatuur en een yoga- of pilatesles van een  privéleraar, is het me-time in de sauna of het stoombad. Om je nadien te laten verwennen door de handen van de massagetherapeut, een 5-sterrenbehandeling met de exclusieve producten van Helvetian.

Afhankelijk van je stemming en het moment, kies je voor de gladmakende en verstevigende behandeling met kaviaar, een Radiance-gezichtsbehandeling met puur goud voor een onmiddellijk, stralend effect, of voor de Zwitserse anti-aging cellulaire behandeling, een verjongende behandeling die de lijntjes gladstrijkt en rimpels vervaagt tijdens een facial van 80 minuten.

Voor een full experience is de behandeling van Cap à l'Eau de Caviar een aanrader. De behandeling combineert het beste uit beide werelden: de thermale effecten van de Middellandse Zee en de beste ingrediënten uit de Zwitserse bergen. 

's Ochtends verkwikkende baantjes trekken in de infinity pool, of verkoeling zoeken in de schaduw van de cabanas met een charme uit vervlogen tijden, vergezeld van een verse detox juice. Bijna als een God in Frankrijk.

167-165 Boulevard JF. Kennedy, 06160 Antibes

Informatie en reserveringen via www.oetkercollection.com

Tags

soins beauté
vacances
soins-beaute
spa

Lees ook

Aanbevolen voor jou