Travel

Light, camera, vacation! De 6 meest beroemde hotels van New York van in de films

Een citytrip naar New York gepland? Deze hotels zijn een must op je lijstje om het èchte New York, inclusief clichés, zoals in de films te ontdekken.
Reading time 3 minutes

Wie al in New York geweest is, kent het gevoel. Je voelt je makkelijk alsof je op een filmset loopt. Op elke hoek heb je wel een déjà vu van een scene uit een serie of een film die er zich afspeelt. En wat als je in hetzelfde hotel kon verblijven als die van je favoriete personages? 

 

Dit zijn de 6 beroemdste hotels van voorbije kaskrakers:

Waldorf Astoria New York

1571824827051045 waldorf

Het statige hotel in East Midtown heeft alles wat je van een luxehotel verlangt: 1300 kamers, spa- en fitness faciliteiten, maar ook een uitmuntend restaurant en bar. Dankzij zijn tijdloze en klassieke luxueuze uitstraling heeft het Waldorf dienst gedaan als set voor tientallen films. Onder andere "Coming to America", "Lovers", "Alfie", "Arrest Me If You Can" en "Six Weeks" hebben bekende scenes in het hotel gedraaid.

The Plaza

1571824827384608 theplaza

The Plaza hotel is ongetwijfeld een favoriet van Hollywood-producties. Het magistrale, in het wit opgetrokken hotel ligt aan Fifth Avenue, op een boogscheut van Central Park, en spant de kroon als het op service aankomt: een spa, een butler en 24-uursroomservice. Bovendien lijkt het net alsof je door de inkomhal de set van de films "Forgotten Me 2", "Brides at War" en "Almost Famous" binnenwandelt.

Four Seasons Hotel New York

1571824827868551 fourseasons

Een klassieker met naam en faam tot ver buiten The Big Apple. Dit iconische hotel is vooral gekend bij business lui en biedt tal van luxe voorzieningen om te ontsnappen aan de drukte van de stad, zoals een prachtige lobby waar je kan genieten van een cocktail, een spa- en fitnesscentrum en prachtig ingerichte kamers. Four Seasons heeft de toon gezet voor onder andere  'Sex and the City' en 'Cowboy Way'. 

Het Roosevelt Hotel

1571824828323797 rh featured fpo3 min 1

Het Roosevelt Hotel ligt in de buurt van Grand Central Station, in het hart van het financial district met torenhoge wolkenkrabbers. De straten van het financial district zijn een populaire locatie voor menig filmsets, maar dit bekende hotel in het bijzonder was het decor voor "Wall Street uit 1987", "Coincidences of Love" en "Maid in Manhattan".

Lotte New York Palace

1571824828804900 exterior of the new york palace 48760 standard
(Foto: Openbaarmaking)

Een van de meest luxueuze hotels van New York! Het Lotte Palace ademt een grandioze klasse - in goud - uit met 899 kamers, een spa en fitnessruimte, en eetgelegenheden voor fine dining. Geen wonder dat “Wedding Dress” hier gefilmd werd! Het Lotte Palace zie je ook in een meer recente productie opduiken, in de wereld hit "Gossip Girl". Wie herinnert het zich nog?

De St. Regis New York

1571824829396079 nycxr courtesy car 9733 hor wide

Het prachtige St. Regis is exact een eeuw oud en is een architecturaal wonder, als we zo bescheiden mogen zijn. Hier moet je langs om de beroemde Bloody Mary in de King Cole Bar te proberen om nadien onder de wol te kruipen met de filmklassiekers "The Godfather" en "New to the Piece".

Lees ook

Aanbevolen voor jou