Travel

Het meest luxueuze resort van de Malediven: Velaa Private Island

Altijd al eens willen weten hoe het is om een droom vakantie op een onbewoond eiland door te brengen? Het meest exclusieve resort in de Malediven geeft zijn troeven prijs. Het summum van luxe waar celebrities and royalties hun vakantie in alle privacy doorbrengen bevindt zich in de Malediven.
Reading time 2 minutes

De Malediven worden terecht benoemd als de mooiste reisbestemming ter wereld. Van zonovergoten stranden tot kleurrijke koraalriffen - het natuurlijke landschap is onmetelijk mooi en bijna magisch. Het is dan ook geen verrassing dat de meest gerenommeerde luxe hotels een plaatsje proberen te bemachtigen op de 26 atollen en meer dan 1000 koraaleilanden. Maar Velaa Private Island onderscheidt zich duidelijk van de rest. Het resort spant de kroon wanneer het op luxe en exclusiviteit aankomt. Eigenaar Jiri Smejc heeft een heiligdom van next level reizen gecreëerd op het hemelse eiland Noonu-atol, ongeveer 187 kilometer ten noorden van Malé.

Ongeveer 43 villa's en 4 privé huizen, gebouwd op het land of boven het water oppervlakte, zijn enkel weggelegd voor een illuster groepje van adel, zakenmagnaten en beroemdheden. Elk verblijf is smaakvol ingericht en privacy en discretie worden hoog in het vaandel gedragen. Gasten kunnen rekenen op een privébutler, een uitgebreid wellnessaanbod en een kid's club voor de nodige me-time.

/

Voor wie op zoek is naar ontspanning, is het lijstje met opties eindeloos: het sportieve aanbod varieert van klimmuren tot fitnessstudio's. Een dagje duiken of een tochtje met de zeilboot mag ook niet ontbreken tijdens je vakantie in de Malediven. Voor durfals zijn er excursies met jetski of in-house Weta Trimarans. Ook de golfbaan verdient een eervolle vermelding en werd al getest en goedgekeurd door een pro. José María Olazábal daagt ambitieuze spelers uit op de 9 verschillende tees, 6 greens, 7 bunkers en als kers op de taart een sprookjesachtig meer als backdrop.

Ook foodies blijven niet op hun honger zitten: het resort telt 6 restaurants en bars. Ontdek exotische delicatessen in de gastronomische tempel 'Aragu' of geniet van een exotische barbecue aka Teppanyaki in de 'Tavaru'. Wijnkenners halen hun hart op in de wijnkelders van het resort die meer dan 500 vaten telt, de grootste wijn- en champagne collectie in de Malediven. Wanneer je voet aan wal zet in dit paradijs, moet je daar natuurlijk op klinken met een glaasje exclusieve wijn of bubbels.

Lees ook

Aanbevolen voor jou