Travel

5 Parijs-tips van een local...

Deze prachtplekken mag je niet missen tijdens een bezoekje aan de stad van de liefde.
Reading time 2 minutes

Claire Choisne, de Creative Director van Boucheron, kent de Franse hoofdstad op haar duimpje. Waar moet je heen voor stedelijke natuur? En waar vind je onontdekte, hedendaagse kunst zonder uren in de rij te staan, zoals bij het Louvre?

Lees hieronder haar vijf ultieme tips & tricks voor een tripje naar Parijs:

1. TUIN, PALAIS ROYAL

Claire: "Ik ben dol op de tuin van het Palais Royal. Dit is een verborgen plekje dat veel minder druk bezocht wordt dan bijvoorbeeld de Tuileries. Het is intiem, charmant en er is een prachtig plekje waar je tussen de rozen kunt zitten. Ik kom hier graag om even tot rust te komen."

2. KUNST, Gallerie Perrotin

Claire: "Ik ben dol op hedendaagse kunst en Gallerie Perrotin heeft altijd geweldige exposities."

3. ETEN, Maison Plisson

Claire: "Ik ga graag eten bij Maison Plisson. Zij hebben een mooi terras op de Place du Marché Saint-Honoré en serveren simpel maar heel lekker eten. 's Avonds ga ik liever naar the Ritz en in de winter naar Hemingway Bar."

4. FASHION, Alexander McQueen

Claire: "Ik vind Alexander McQueen één van de beste modehuizen van het moment. Er is een geweldige winkel van dit merk op de Rue St Honoré."

5. UITZICHT, Hotel de Nocé

Claire: "Het mooiste uitzicht vind je op de zevende verdieping van Hotel de Nocé, het thuisfront van Boucheron op Place Vendôme. Het uitzicht is magisch en diende bovendien als inspiratiebron voor de Paris, Vu Du Haute Joallerie-collectie." 

De Boucheron Haute Joallerie: 

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou