Juwelen & Horloges

De nieuwe oogverblindende limited edition van Omega

Het jaar 2019 markeert de vijftigste verjaardag van de eerste voetstappen van de mens op de maan. Dit gouden jubileum viert Omega met de lancering van een gloednieuwe Speedmaster.
Reading time 2 minutes

Het was 21 juli 1969 dat Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste mensen waren die op het oppervlak van de maan beroerden. De maanwandeling duurde ‘maar’ tweeënhalf uur, maar dit liet natuurlijk een onuitwisbare indruk achter in de geschiedenis. En ook voor Omega was het een historische gebeurtenis, want om de pols droegen zij een Speedmaster Professional en zodoende was dit het eerste horloge dat op de maan werd gedragen. Op 25 november 1969 vond in Houston, Texas, een speciaal diner plaats om de astronauten van de maanlanding te eren. Zij kregen een bijzondere Omega Speedmaster aangeboden: een achttienkaraats gouden Speedmaster BA145.022, voorzien van een zeldzame, bordeauxrode bezel en een inscriptie op de achterzijde van de kast. Deze luidde: ‘Ter herinnering aan de verovering door de mensheid van de ruimte – door de tijd, met de tijd en op tijd.’ 

De gouden Speedmaster BA145.022 huisde het 861-kaliber-uurwerk en dit model was het eerste genummerde herdenkingshorloge van Omega. Van 1969 tot 1973 werden er slechts 1014 stuks van geproduceerd. Behalve een aantal astronauten en hoogwaardigheidsbekleders kregen ook consumenten de mogelijkheid het horloge te kopen. Door hun zeldzaamheid blijven het tot de dag van vandaag echte verzamelobjecten.

Ter gelegenheid van het gouden jubileum van de eerste maanlanding heeft Omega nu de Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition gelanceerd. Deze gelimiteerde Speedmaster is opgebouwd uit 1014 bouwdelen en heeft een garantie van vijf jaar. In navolging van zijn beroemde voorganger is deze nieuwe chronograaf vervaardigd van een nieuwe achttienkaraats goudlegering. De kast, horlogeband, wijzerplaat en minuut- en uurwijzers zijn allemaal vervaardigd van het achttienkaraats Moonshine-goud.

De kleur van de legering is geïnspireerd op de maan tegen de achtergrond van een donkerblauwe nachthemel. Deze kleur goud is wat lichter dan de oorspronkelijke Speedmaster. In de kast huist het gloednieuwe Master Chronometer-kaliber 3861 met handmatig opwindmechanisme. Net als zijn historische voorganger heeft deze nieuwe versie een bordeauxrode bezel, ditmaal in keramisch zirkoniumoxide (ZrO2).

De Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition komt in een bijzondere doos. Deze is geïnspireerd op de originele ‘kraterdoos’ van het model uit 1969. De zijden van de doos zijn in keramisch grijs uitgevoerd en geven een 3D-print van het maanoppervlak weer. De limited edition is verkrijgbaar vanaf juli. Al met al een geweldig staaltje (historisch) vakmanschap. Hieronder vind je nog een aantal beelden 

www.omegawatches.com

Buzz Aldrin en de nieuwe Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

Lees ook

Aanbevolen voor jou